Укида се забрана запошљавања у просвети: Стални посао за велики број наставника

0
(фото: Depositphotos, racorn)

Имамо зелено светло за запошљавање просветних радника за стално и то ћемо радити у већем обиму наредних неколико месеци, изјавио је министар Шарчевић.

Учитељи, наставници, професори који се истичу квалитетним и посвећехним радом, а годинама су запослени на одређено време у основним и сређим школама, добиће прилику да на конкурсу буду примљени у стални радни однос, рекао је Шарчевић за Политику.

Он је казао да се припрема упутство које ће бити послато надлежнима у свим школским управама, а онда и директорима школа, са препоруком да приликом расписивања конкурса воде рачуна најпре о дужини чекања на стално запослење и о радном доприносу наставника.Суштински, каже министар, то значи да се укида забрана запошљавања у просвети и да се припрема терен за драстично, али контролисано проширење листе запослених на неодређено.

Према његовим речима биће то масовни улаз, по неколико хиљада људи у наредних неколико месеци.

Број стално запослених у просвети, рекао је Шарчевић, неће се увећати само због укидања забране запошљавања, већ и због увођења једносменског рада у још 200 школа.

„Правиће се спискови и захтеви, а имамо механизам контроле у коме је Министарство просвете последњи филтер. Дао сам сугестију свима где год имамо спорну ситуације да се она издвоји и тимски реши, зарад људскости и праведности“, рекао је Шарчевић.

ТанјугПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.