Ухапшен директор ЈП “Инфраструктура железнице Србије” због мита

0

(Фото: Depositphotos/ londondeposit)

Министар Небојша Стефановић на конференцији за медије објавио је да је директрор “Инфраструктура железнице Србије” ухапшен због примања мита.

Поред њега ухапшене су још три особе.

Ухапшен је М.Ј. (59), директор ЈП Инфраструктуре железнице Србије, затим Д.Б. (50), члан Надзорног одбора Привредног друштва “Ратко Митровић” из Новог Сада, као и двојица адвоката из Новог Сада рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Он је навео да се директор сумњичи да је у службеним просторијама предузећа примио мито у износу од 10.000 евра, од посредника као, како је рекао, награду за коруптивне радње у поступку експропријације земљишта које се налази на траси планиране изградне брзе пруге.

“Полиција је у тренутку хапшења код осумњиченог нашла новац”, рекао је Стефановић и додао да се сумња да је тих 10.000 евра само једна од транши.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Стефановић каже да се ухапшени адвокати сумњиче да су дали мито, тако што су по договору са директором предузећа фактурисали своје правне услуге у вишемилионским износима и тај новац касније делили међу собом.

Свима је одређено задржавање до 48 сати, а очекује се да ће Тужилаштво за организовани криминал у наредним данима извршити исптивање осумњичених и предузети даље мере из своје надлежности, рекао је Стефановић.

“Ово је веома важно јер борба против корупције не сме да стане, да буде селективна, мора да се води рачуна о томе да се заштите највиши државни интереси и интереси грађана Србије”, поручио је Стефановић.



Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило је, након хапшења директора ЈП “Инфраструктуре железнице Србије” због мита, да пружа подршку МУП-у и свим правосудним органима у борби против корупције и криминала и да нико не сме да буде изнад закона.

Прочитајте још:  Судбина Срба: Опкољена земља!

“Очекујемо да се утврде све чињенице у вези са сумњама на злоупотребе у предузећу ‘Инфраструктура железнице Србије’, а одговорни процесуирају у складу са законом”, наводи се у саопштењу Министарства.

Додаје се да држава улаже огроман новац у модернизацију железнице у Србији, како би грађани и привреда добили модерну железницу, и да ниједан динар не сме бити потрошен мимо закона и на штету грађана Србије.

Танјуг



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *