Република Српска ће пријавити Инцка Савету безбедности због игнорисања вехабија

Валентин Инцко (Фото: Аутор: Sindre Langmoen - Model United Nations in Mostar, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31979561)

Председник Српског клуба Представничког дома у парламенту БиХ Ненад Стевандић рекао је да ће Република Српска пријавити високог представника за БиХ Валентина Инцка Савету безбедности УН јер игнорише вехабијске и екстремистичке покрете у БиХ.

„Инцко већ годинама игнорише потенцијални тероризам у БиХ, где су потенцијалне мете сви грађани БиХ, а опет, с друге стране се бави пријављивањем вербалног деликта (српског члана Председништва БиХ Милорада) Додика“, рекао је Стевандић поводом најаве Инцка да ће тужити Републику Српску Савету безбедности УН због изјава да је држава.

Он је за данашње „Вечерње новости“ рекао да је Додик стотину пута рекао да је Република Српска држава, па и сви политичари у Српској.
„Наша перцепција Републике Српске јесте да је она држава. Ми је тако осећамо. Знамо ми добро какав је уставноправни поредак БиХ и да је то потпуно друго питање“, каже Стевандић.

Према његовим речима, нико из Српске не очекује да Инцко воли Републику Српску и да призна Дан Републике, а чак и када би дошао на прославу 9. јануара, знало би се да је не воли.

„То је Инцков проблем, а не Републике Српске“, закључио је Стевандић.

СпутњикПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.