Турчин који је изазвао несрећу у којој је страдао Шабан Шаулић, нестао

0

(Фото: Depositphotos/ Chalabala)

Суђење држављанину Тирске Алсину Левенту, оптуженом да је изазвао саобраћајну несрећу у којој је смртно страдао Шабан Шаулић није ни почело јер је он нестао.

Шаулић је погинуо у саобраћајној несрећи док се враћао са концерта, када је на њега и његовог клавијатуристу Мирсада Kерића (43) колима налетео Турчин Алсин Левент (36).

Суђење за овај случај још није почело, а медији преносе да је Левент, који је пуштен из притвора, нестао из града Гитерслоа, у којем је донедавно живео, пишу “Вечерње новости”.




Оптужница против Турчина подигнута је у августу прошле године, а поред убиства из нехата у два случаја, у другом случају је оптужен и за наношење телесне повреде, угрожавање саобрац́аја на путевима и вожњу без дозволе. Левент, који није имао ни возачку дозволу ни стално пребивалиште, био је у притвору 11 недеља, пре пуштања на слободу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Немачки медиј Нw.де преноси како Турчин више не живи у Гитерслоу, а суђење против њега, које треба да буде одржано у овом граду, још увек није почело. Пола године након подизања оптужнице још увек није одређен датум почетка суђења, које се с пажњом чека у Србији.

“Директор Окружног суда у том граду није имао одговор на питање зашто се толико дуго чека на почетак суђења. – Суђење ће бити одржано, наравно у Гиртерслоу, али је једино питање када ће то да се деси. Истражи тужилац Kристоф Макел проблем у кашњењу почетка процеса види у Окружном суду у Гитерслоу, а додао је да је породица “постала нестрпљива” јер убица још није дошао пред лице правде”, пише овај сајт.

Прочитајте још:  Жалост у Одеси: Украјина наставља да убија цивиле

Занимљиво је да је исти истражни тужилац, Kристоф Макел, у мају 2019. дао изјаву за медије, у којој је рекао да је Алсин Левент доставио своју адресу суду и да не постоји могућност бекства. Очигледно, његове процене су биле погрешне.

Ни Турчинов адвокат Јерит Шол није хтео да обелодани где се налази његов клијент јер су му, како је тврдио, у међувремену упућене бројне претње смрћу.




“Према подацима које је истрага до овог тренутка утврдила, Левенту се на душу ставља немарна вожња којом је убио две особе. Будући да је возио под дејством алкохола, нема сумње да ће се поново наћи иза решетака, то јест, мора да рачуна на затворску казну. Налази обдукције не указују на то да Шаулић, који је седео на сувозачевом месту, и Kерић, који је управљао “сеат ибицом”, нису били везани. Овај податак биће изузетно драгоцен у моменту изрицања пресуде Левенту”, објавили су немачки медији.

Да подсетимо, Шабан Шаулић погинуо је 17. фебруара 2019. у близини немачког града Билефелда, када је на аутомобил “сеат ибица”, у којем је Шабан био, налетело друго возило великом брзином.

Шаулић је неко време био свестан, али је преминуо у болници, док је његов клавијатуриста Мирсад умро после неколико дана проведених у коми. Са њима у колима био је и певачев менаџер и кум Слободан Стојадиновић, који је задобио вишеструке повреде и друго се опорављао у болници.

Немачки медиј пише да је осумњичени Левент, који је у тренутку несреће био пијан и под утицајем дроге, возио дупло брже од дозвољене брзине – ишао је 160 км/х уместо 80 км/х, колико је ограничење на том делу пута.

Прочитајте још:  Дарко Костић поново ухапшен

Новости



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *