Звезда покреће кривични поступак против АБА лиге

0

(фото: СД Црвена звезда)

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да је “остварио велику победу”, након нове одлуке АБА лиге да му се врати бод и умањи новчана казна после недоласка на утакмицу против Будућности у Подгорици.

Жалбено веће АБА лиге преиначило је данас казну дисциплинског судије Саше Павличића Бекића изречену поводом недоласка црвено-белих на утакмицу 13. кола АБА лиге против Будућности тако што је Звезди враћен бод, умањена новчана казна са 20.000 евра на 15.001 евро и укинута одлука о плаћању трошкова организације неодигране утакмице.

“Ова одлука Жалбеног већа по којој се нашем клубу у сваком случају било какве одлуке Председништва враћа неоправдано одузети бод, смањује новчана казна, представља велику победу КК Црвена звезда. Наш клуб не сноси никакву одговорност за казну од 15.001 евро, већ је то одговорност Председништва АБА лиге које није донело никакву одлуку”, наводи се у саопштењу на клупском сајту.




Звезда је навела да “пуним капацитетом наставља борбу за регуларност и легитимитет лиге”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Као клуб сматрамо да смо се у целокупној ситуацији од 27. децембра прошле године понашали одговорно и у складу са свим пропозцијама и прописима АБА лиге и то у временима у којима је споран легитимитет многих органа, па и целе асоцијације – АБА лиге”, пише у саопштењу.

Жалбено веће потврдило је да ће коначну одлуку о поновном одигравању утакмице донети Председништво АБА лиге.

“Председништво АБА лиге је својим неодлучивањем нанело штету КК Црвена звезда за шта ће наш клуб покренути одговарајући судски кривични поступак, уколико Председништво не исправи свој евидентни пропуст”, наведено је.

Прочитајте још:  Титова депеша: Савезничко бомбардовање Никшића и Подгорице

“КК Црвена звезда наставиће и у наредним данима са својим правним тимом бројне активности како би Председништво АБА што пре донело једину могућу одлуку, а то је одигравање нове утакмице, али и око осталих важних питања попут легитимитета ове асоцијације у којој постоје бројне мањкавости које нису случајност и наносе велику штету свим клубовима АБА лиге”, пише у саопштењу.

Бета



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *