Обрадовић: Вучић одобрио тужиоцу да реагује по мојој пријави против Стефановића

0

Бошко Обрадовић (Фото: Принтскрипт)

Председник Двери Бошко Обрадовић истакао је да је председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић рекао да Тужилаштво треба да реагује поводом кривичне пријаве коју је Обрадовић поднео против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и његовог оца Бранка.

“Пошто је Вучић нешто традиционално морао да слаже, рекао је и да се кривична пријава односи само на трговину утицајем, а не на тешка кривична дела, као да је трговина утицајем највиших државних функционера лако кривично дело”, објаснио је Обрадовић.



Он је истакао и да то није цела истина, јер се, каже, кривична пријава, поред кривичног дела трговине интересима из члана 366 ст. 1 и ст. 2 Kрвичног законика Републике Србије (KЗ РС), односи и на још два кривична дела, и то злоупотребу службеног положаја из чл. 359 ст. 3 KЗ РС и удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346. ст. 2 и ст. 4 KЗ РС.

“Пошто је председник СНС одобрио републичком јавном тужилаштву да може да реагује и да се бави мојом кривичном пријавом, позивам републичког јавног тужиоца Загорку Доловац и тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића да поступе по службеној дужности и Вучићевом одобрењу”, поручио је Обрадовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Фонет



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *