Дарко Адамов: Васељенски патријарх признаје Косово?

0

Очигледно је да васељенском патријарху није сметало Косово као одвојено од Србије. А наредни предавач био је др Срђан Пириватрић

Научни скуп под називом Византијски свет, који је одржан 18. и 19. октобра прошле године у Солуну, практично је промовисао независно Косово. Програм овог скупа, који је одржан уз подршку и учешће васељенског патријарха Вартоломеја, приказује нам Косово као независну државу у односу на Србију (видети ПДФ у прилогу). Наиме, приликом набрајања држава византијског света и њихових епископских седишта, на списку држава поред Египта, Јерменије, Бугарске, Грузије, Србије… налазимо, веровали или не, Косово!

Ако се пажљиво погледа, Србија је једина земља која нема византијски, односно хришћански град, док су Косову, као независној земљи, придодати и Грачаница и Призрен!!!

Иза свега стоји грчка невладина организација Византијски Солун, блиска патријарху Вартоломеју, која тежи да широм света промовише византијску цивилизацију, и то, како сами кажу, „као инспирацију за будућност”. У тој и таквој „инспирацији” има места за независно Косово, иако никоме није јасно какве то има везе са духом и карактером византијске цивилизације?!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Важно је напоменути да је овај научни скуп почео после литургије на којој су васељенски патријарх Вартоломеј и атински архиепископ Јероним поменули расколничког „митрополита” Кијева Епифанија Думенка!

Одмах после литургије отпочело је предавање патријарха Вартоломеја о мрежи византијских градова од апостола Павла до нашег времена. Очигледно је да васељенском патријарху није сметало Косово као одвојено од Србије.

Наредни предавач био је др Срђан Пириватрић, научни сарадник Византолошког института САНУ!

Где су нестали Срби, честити научни радници, који би овој господи рекли: Косово је део Србије! И још: Сви аутентични представници византијске цивилизације били су чувари Православља, а не поткупљиве марионете попут организатора и учесника оваквих предавања!

Прочитајте још:  Север КиМ уочи 21. новембра: Нервоза, напетост, ишчекивање

Да ли још неко има илузија да ће васељенски патријарх бити заштитник српских интереса?

Стање ствари



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *