Трамп и Си спасавају “Боинг”

0

Прва фаза трговинског споразума Kине и САД потписана у среду 15. могла би да значи спас за америчког произвођача авиона компанију “Боинг”.

Тим уговором се Kина обавезала да ће у наредне две године повећати увоз из САД, базна година је 2017, за 200 милијарди долара.

Од тога се на увоз машина и авиона односи 75 милијарди.

Пошто је “Боинг” једини амерички произвођач авиона, чела корист од увођења авиона у дил америчког председника Доналда Трампа и његовог кинеског колеге Си Ђинпинга припада “Боинг”-у.

Kако пише Yahoo finance, бивши шеф компаније “Боинг” Денис Муленберг је октобра прошле године оптуживао Kину да је одговорна за део проблема “Боинг”-а будући да кинеске авио-компаније од новембра 2017. године нису наручиле ниједан авион од Боинга.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Боинг” је неки дан окончао преговоре о обештећењу са авио-компанијама, које су набавиле његов најпродаванији авион 737 Макс, а од марта 2019.године не могу да га користе.

Андрија Матић/Економске Вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *