Убице су у атински ресторан ушетале као гости, а онда су у Дедовића и Стаматовића сасуле 30 метака

0

Убице вођа криминалног црногорског клана Игора Дедовића (43) и Стевана Стаматовића (43), њих четворица, у познати атински ресторан “Воскопула” ушли су у недељу увече као обични гости. Нису носили маске, већ само мараме које су им покриле делове лица. За ликвидацију су користили две различите врсте оружја, из којих су у “шкаљарце” испалили више од 30 метака као освету за убиства која су обележила сикоб две завађене групе!

Ово су први, незванични налази истраге грчке полиције после бруталног убиства овог двојца, које је на ноге подигло цело Одељење управе за безбедност Атике. Камере у таверни су, како преносе медији у Грчкој, снимиле нападаче, што би, процењује се, могло умногоме да олакша посао инспекторима у откривању Дедовићевих и Стаматовићевих ликвидатора.



– Истрага је показала да је реч о добро планираном мафијашком обрачуну, јер су убице мирно ушле у ресторан, пришле столу где су седели Дедовић Стаматовић испалили им најмање по 15 метака у главу пред децом. Са места обрачуна побегле су црним џипом – преноси порталnewpost.gr. – Стаматовићева супруга је рањена у ноге приликом пуцњаве и налази се у болници, док је Дедовићева жена од недеље увече у шоку, а њихову малолетну ћерку надгледају дечји психолози.

Полиција је, у међувремну саслушала обе жене, које су казале да се не сећају шта се догодило, као и да се незнају где бораве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Оне су испричале да су дошле из Србије у Грчку како би провеле празнике са својом породицом и да виде своју децу. Полицији су рекле да не знају где су Стаматовић и Дедовић одсели. Такође, истакле су да су у ресторан дошли таксијем – преносе грчки медији.

Прочитајте још:  Цех црногорских санкција Русији

Једна од удовица је казала полицији да је знала да је њен супруг бегунац, али су обе истакле како нису упознате са њиховим активностима и учешћем у криминалним круговима.

Истражни органи правац истраге засад усмеравају на, како се наводи, обрачун из личних рачуна због дроге или кријумчарења цигарета. Указује се и на то да Дедовић и Стаматовић у недељу нису носили оружје.



Убијени Дедовић словио је за једног од вођа “шкаљарског клана”. Пошто је Јован Вукотић, за кога се сумња да је формирао ову криминалну групу, иза решетака, тачније у екстрадиционом притвору у Београду, Дедовић је наводно преузео улогу главног, који се пита за све. За њега је кружила прича да је страх и трепет у црногорском подземљу, а недавно су “Новости” дошле у посед фалсификованих докумената које је он користио. На документу, који је наводно издат у Србији, а реч је о возачкој дозволи, наводи се да је он Мирослав Ћирић и да је рођен 13. маја 1973. у Сиску, као и да има пребивалиште у Старој Пазови. У фалсификованом хрватском пасошу му стоји име Драган Поповић, а у пратећој документацији се наводи да му је отац Љубиша, али су наведени исти датум и место рођења као у лажној возачкој дозволи. Овде је, међутим, као место пребивалишта наведена Суња.

Многи се сада питају да ли ликвидација, која по начину на који је изведена показује да су Дедовић и Стаматовић праћени дуже време, представља крај “шкаљарског” клана.

– Да ли је клан на издисају и да ли ће примат на црногорској крими-сцени преузети љути ривали “шкаљараца”, њихови некадашњи најближи сарадници из истог града, пријатељи и кумови из “кавачког клана”, засад је тешко рећи, мада, очигледно је да је држава на једвите јаде успела да их “изгура” из Црне Горе, где су сејали смрт од Котора, преко Будве, Бара, Подгорице – каже за “Новости” један од истражитеља који се бавио сукобима два которска клна.

Прочитајте још:  Грци у Атини протестују против Зеленског

Од њихових и цеви професионалнох убица засад је страдало више од 50 људи. Међу њима је велики број оних који нису никада припадали криминалном миљеу.

Управа полиције Црне Горе потврдила је да је званично обавештена да су два црногорска држављанина у Грчкој убијена. Иначе, за Дедовићем је била расписана потерница због вођења кривичног поступка за кривична дела тешко убиство у покушају, недозвољено држање оружја и експлозивних материја и ради издржавања казне затвора у трајању од две године и два месеца због кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Стаматовић је тражен због кривичног дела злочиначко удруживање.

КАО У БЕЈРУТУ

ДАЛЕКО од домета полицајаца матичних земаља, на топлом Медитерану уточиште траже мафијаши. Али, како је мала бара пуна крокодила, следе и крвави обрачуни.



Овако у очима многих читалаца локалних портала изгледа Грчка после ликвидације Дедовића и Стаматовића у Атини

– У последњих пет-шест година све је више обрачуна. Ако их не депортују што пре, јужна предграђа ће постати Бејрут – наводи један од читалаца.

ВУКОВИЋ СМАКНУТ ПО СЛИЧНОМ РЕЦЕПТУ

Сурова ликвидација у Атини, сходно начину на који је извршена, подсећа на убиство Которанина Марка Вуковића (41), прошлог петка у београдском насељу Бежанијска коса. У тренутку напада, Вуковић је са две ћерке и сином био у свом аутомобилу БМВ Х5, када је убица дошао са задње стране возила, пришао му с леђа и испалио у њега, наводно, пет метака из ватреног оружја.

Убијени Вуковић годинама је радио као капетан на прекоокеанским бродовима и тада је, наводно, имао сукоб са припадницима “шкаљарског клана”, али разлози конфликта нису познати. Како су пренели црногорски портали, он није познат ни тамошњој ни српској полицији, никада није хапшен нити осуђиван. Наводе да је миран и породичан човек, једно време је живео у Белгији.

Прочитајте још:  Покушај обојене револуције у Казахстану каква Западу није прошла у Белорусији

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: НАШИМ МЕРАМА СПРЕЧЕН КРВАВИ ПИР У БЕОГРАДУ

ПоводомОМ убиства двојице вођа “шкаљарског клана” у Атини, председник Србије Александар Вучић је рекао да је реч о Црногорцима, а не о Србима. Истакао је да је сада јасно колико је била важна забрана бројним особама из криминалног миљеа, нарочито са територије Црне Горе, да улазе на територију Србије.



– Крвави пир који се догодио у Атини десио би се у Београду да такве мере нисмо предузели – истакао је Вучић, поручивши Грцима и премијеру Киријакосу Мицотакису да убијени нису Срби, већ Црногорци, који истовремено имају држављанство више земаља Европске уније.

– Борба против организованог криминала у Србији биће тешка, али ће држава на крају свакако победити – истакао је Вучић.

НА СВЕ СТРАНЕ ТОНЕ КОКАИНА

У Румунији је, пре неколико месеци, заплењена велика количина кокаина, на обали Црног мора. Пронађено је нешто више од тоне, али се сумња да је још толико прошверцовано. Као власници ове дроге наведен је “шкаљарски клан”, посебно Игор Дедовић и један Бјелопољац који живи на приморју, као и вођа организоване криминалне групе из Врања.

Према оперативним сазнањима америчке Агенције за борбу против наркотика ДЕА, близу 20 тона кокаина откривеног на теретном броду “МСЦ Гајан”, јуна прошле године, усидреном у филаделфијској луци, припада овој екипи. У Америци је тада ухапшен Црногорац Иван Ђурашевић са још неколико помораца.

Новости



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *