Да би спречили нападе миграната ножевима у Британији су почели да продају ножеве без врха

0

(Фото: Пиксибај)

За разлику од Шведске, коју је запљуснуо талас експлозија, становници великих градова у Великој Британији трпе насиље где извршиоци користе обичне кухињске ножеве. Нападачи су по правилу мигранти који су дошли у магловити Албион у потрази за бољим животом.

Међутим, не добијући оно што желе, храну и смештај обезбеђују пљачком. Иронично је да се кухињски ножеви користи као оружје.

Према статистичким подацима, жртве напада бивају претежно убодене ножевима, а немају ране које би се задобиле сечењем.

Власти су се озбиљно забринуле због овог проблема, али као што се често дешава, одлучиле су да не искорене узроке насиља, већ да мењају оружје којим се врше криминална дела, ма колико то необично и глупо деловало.

А да заиста има о чему да се размишља показју подацима Министарства правде. Наиме, од септембра 2018. до септембра 2019. године регистровано је 26.364 кривичних дела извршених уз помоћ кухињских ножева, што је за 3% више у односу на претходну годину, што је највиша стопа од 2009. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Ако овој цифри додамо нападе који нису обухваћени полицијским извештајима, тај број прелази 30.000.

Треба напоменути да су саплеменици имиграната почели да користе кухињске ножеве практички широм Европе, повећавајући ионако већ високу стопу криминала.

Покушаји влада да зауставе ширења злочина миграната наишла је на отпор „активиста за људска права“, јер су (те мере) сматрали расистичким, пошто већина извршиоца потиче из црначке популације или других етничких мањина.

Градоначелник Лондона, Пакистанац по пореклу, Садик Хан одбија да призна постојање проблема као и да предузме мере заштите становништва главног града.

Прочитајте још:  Британска дејтонска шаргарепа

Шта су могле да ураде британске власти у таквим условима «неодговорне демократије» друго осим да позову произвођаче кухињских ножа да да почну њихову производњу без врхова, тј. само са оштрицом.

Винерс, компанија са седиштем у Шефилду, одазвала се овом позиву. Била је прва која је видела комерцијалну перспективу и почела да продаје нове ножева без оштрих врхова.




Уместо да има врх, њени ножеви добили су полукружни завршетак, који је позициониран као бренд под називом “ Assure „.

У рекламоној кампањи компанија тврди да су нови модели ножева „дизајнирани да смање и спрече повреде и незгоде“.

С поносом се наводи да су нови ножеви „више пута тестирани како би били сигурни да врх не може намерно или на други начин пробости кожу“.

Скептици су се одмах почели са иронишу и тврде да када енглеска домаћинства пређу на употребу нових ножева, жртве више неће убадати, већ ће их једноставно клати или сећи.

Можда је боље забранити ножеве уопште, а не уклањати њихове врхове, као што их није било пре проналаска метала?

Али шта са мигрантима?

С руског превео Зоран Милошевић & Balkanska geopolitika

ИЗВОР: https://politus.ru/v-mire/4147-v-popytke-predotvraschenija-nozhevyh-napadenij-so-storony-migrantov-v-britanii-nachali-prodavat-nozhi-bez-koljuschego-nakonechnika.html



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *