Милова Црна Гора је данас највећи нeпријатељ Срба и Србије у окружењу

0
чобанин

Мило Ђукановић чобанин

Просто је невероватно гледати и слушати режимске и окупационе медије у Србији ових дана док извештавају о протестима Срба у Црној Гори који трају већ пар недеља а усмерени су против тзв. Закона о слободи вероисповести који је напречац и после хапшења опозиционих и српских посланика усвојила црногорска скупштина негде после поноћи. Не само да је невероватно гледати и слушати окупационе и режимске медије већ је невероватно гледати и слушати саопштења која долазе из Митрополије црногорске приморске која за читаво време трајања протеста ево већ више од две недеље ниједном али ниједном није поменула Србе у контексту са тим протестима.

Увек се и свуда потенцира да протестују некакви „верници“ али се никада и нигде не каже да су то верници СРПСКЕ православне цркве. Тај апсурд црногорчења Срба отишао је толико далеко да је пре неки дан у Бару од стране организатора протеста „Не дамо светиње“ наглашено да је на литији дозвољена само стара застава кнежевине Црне Горе. Другим речима Србима у Бару је поручено да не носе српске заставе. Коме и зашто то треба? Па зар се борећи за светиње не борите за све светиње од којих је једна и та српска застава?! Ако та српска застава смета миловим изродима и фукари а што би та застава сметала свештеницима СРПСКЕ православне цркве?

Има ли бре кога да се не стиди што је Србин и ко ће јавно као Србин да исповеда своју хришћанску веру? Одакле су и чији су ту силни Црногорци? Да ли су и они пали са Марса или да којим случајем не воде порекло којим случајем од Хрвата и шиптара? Или су сви до једног лоза и изданак Срба? Па чак и они изроди који данас воде неоусташку политику у Црној Гори. Одакле та потреба и жеља да се стално потенцира то силно црногорство? Па поред Мила Ђукановића и његових изрода то црногорство највише се потенцира у Митрополији црногорско приморској која је и из свог назива избацила оно српска како би одобровољила непријатељску политику и стратегију црногорчења Срба и стварања нове нације. По истом шаблону и моделу по којем су југословенски комунисти створили Македонце и Босанце тј. Бошњаке па су им на српским вековним територијама направили и републике а потом и међународно признате државе. Откуда потреба да се на српској вековној земљи ствара некакав неоусташки црногорски народ и коме та и таква политика служи? Коме је то толико стало да на јадранској обали заврши протеривање, уништење и унијаћење оно мало преосталих Срба који су некада и то не тако давно живели дуж читаве јадранске обале?

Прочитајте још:  Бошњачко национално веће поново покреће иницијативу за „редакцију на босанском језику на РТС-у“



Шта је то Митрополија Црногорско приморска добила скидањем српске заставе са Цетинском манастира и шта је добила што је са свих званичних докумената митрополије уклонила оно српска? Шта сте добили од Милове фукаре и изрода задњих 30 година а да је вама, Србима и цркви ишло у прилог? Шта добијате стално наглашавајући аутономију одлучивања Митрополије па чак успут помињући и некакву аутокефалију?! Па данас Срби у Црној Гори не могу и не смеју да истакну српску заставу а да их нека однарођена будалетина не приводи у полицију и малтретира? Шта сте то добили констатним повлачењем пред једним изродом и наркоманом кога још називате Господином?! Шта сте то толико добили за жртвовање свега српског? Шта добијате тим што се стидите српског порекла и имена које више чак ни у уста не узимате? Имате ли било какав сувислан одговор на ова питања? Шта вам то певају ту силни окупљени „верници“ сваки дан на протестима и литијама који изгледа много боље од вас знају ко су и коме припадају?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мислите ли да ће се изроди који су огрнути усташким црним заставама зауставити пошто вам отму црквену имовину и исту раскрчме као што су раскрмчили народну и државну имовину у Црној Гори? Што шизофрену политику воде Мило и његови изроди и плаћеници него што ви из Митрополије већ деценијама повлађујете тој политици и дајете јој мање или више нескривену подршку. Тој комунистчкој политици која је на вековној српској земљи и међу Србима изродила неоусташе какавих се не би постидели ни Павелић ни Мило Будак. Докле ћете са непријатељем који вам ради о глави да преговарате? О чему то да преговарате? Да ли ће данас или за коју годину да вам прережу врат? Са таквима се не преговора. Таквима се само испостављају захтеви и рокови за њихово испуњење. Од повлачења и преговора са тим злом у задњих 30 година апослутно ништа нисте добили. Или сте много глупи или су ти што вас воде онај вражији кот којега се Владика Раде толико плаши. Када ћете схватити да од повлачења и узмицања нема никакве користи и да сте увек и само на губитку? Пред ким се бре на крају крајева то повлачите и од кога то зазирете? Зар вам залеђина нису српска Херцеговина и Србија?

Прочитајте још:  Јачање одбране: Србија купује ново оружје од Русије и Кине

Од вас који црногорчите Србе у Црној Гори било да вас за то плаћају или сте глупи као букве гори су само мајмуни на власти и око ње у Србији. Овом несрећнику од патријарха којег су нам увалили из оног шешеира који је џарао онај Лаврентије треба позивница да оде до своје деце и браће у Црну Гору и пружи им подршку да истрају пред највећим и најгорим непријатељем кога Срби и Србија данас имају?! Да је покојни Паја жив он би досада пет пута пешке стигао у Црну Гору у оним његовим похабаним и поцепаним ципелама. Његовом наследнику на престолу српске патријаршије изгледа се покварио мерцедес па су му Беране и Пљевља много далеко. Оно онога што ради Вучић са његовим изродима и идиотима које је окупио око њега када је реч о Црној Гори и положају тамошњих Срба и њихове цркве тешко је говорити. Гледати све то данас и схватити колики је и какав пад и лом доживела српска држава којој су данас на челу тешки идиоти и будале мора да боли сваког Србина. Од онога што се дешава у Црној Гори гора је само примитивна напредњачка руља и фукара која је српску државу и народ у самој Србији толико и тако унизила и понизила да је то за просто не поверовати.

Слава Богу да мајке још рађају Обилиће и да их је пуна како Црна Гора тако и Србија. Даће Бог па да заједно завршимо са непријатељима којих је пуно око нас али и међу нама. Ови међу нама су много опаснији и гори од оних који су око нас. Нека браћи мојој српској у Црној Гори Свети Василије Острошки молитвама његовим подари целомудреност, снагу и вољу да униште зло које је на њих кренуло. А нека и Србима у Србији коначно стигне из дупета у главу да на власти имају тешке болиде који прстом вола у дупе не знају да убоду.

Прочитајте још:  ТРАМП ИЛИ КЕНЕДИ? Албанци у Њујорку контролишу један посао који им отвара сва врата! (ВИДЕО)

Милинко Милинчић / Србија данас



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *