Милијарду и по за стручни надзор на прузи Београд-Будимпешта

0
зајечар

(Фото: Sputnik / Sergey Pyatakov)

Држава ће издвојити скоро милијарду и по динара за плаћање стручног надзора над радовима на прузи Београд-Будимпешта, према плану јавних набавки Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Kако се наводи у плану, процењена вредност јавне набавке за надзор на модернизацији и реконструкцији деонице Нови Сад – Суботица – државна граница је 1.480.000.000 динара, или око 12,5 милиона евра, без ПДВ-а.

Такође се види да се за ову јавну набавку планира отворени поступак, а као оквирни датум за његово покретање наводи се април 2020.




Оквирни датум за закључење уговора је јун ове године, а за његово извршење децембар 2022., стоји у документу министарства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако је подсетио недавно Истиномер, на самом крају 2015. године тадашњи председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ће грађани Србије моћи да користе модернизовану брзу пругу Београд–Будимпешта од 2018. године. Kако је пренео Н1 у октобру 2019. тада је министарка саобраћаја Зорана Михајловић обећала да ће на јесен 2021. године од Београда до Новог Сада моћи ће да се стигне за пола сата.



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *