НИН: Kрушик помаже БИА иако му је рачун годинама у блокади

0
крушик

(Фото: Фабрика Крушик)

Претходни директор Kрушика Младен Петковић је у најмање два наврата уплатио донација Безбедносно-информативној агенцији (БИА) иако је рачун те компаније годинама у блокади због дуговања која су премашила 715 милиона динара.

Kако преноси НИН, Надзорни одбор фирме је у октобру 2018. године одобрио обе донације укупне вредности 640.000 динара, које су након исплате проглашене за пословну тајну.

Новац је био намењен “реконструкцији степеништа и дела фасада полицијске управе Ваљево”. Kрушик је месец дана касније због недостатка средстава од Српске банке тражио продужење рока за враћање последње рате кредита, вредне близу пола милиона евра.




Годину дана пре тога, Надзорни одбор Kрушика сагласио се са Петковићевом одлуком да такође додели донација једном приватном предузећу, а та донација је такође проглашена за пословну тајну.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Недељник НИН такође извештава и да је Kрушик 2018. године био донатор једном културно-уметничком друштву из Земуна и аутомобилском спортском клубу из Севојна.

Балканска истраживачка мрежа БИРН објавила је 2018. и 2019. више истраживања која показују да је компанија ГИМ повезана са оцем министра полиције Србије, Бранком Стефановићем, и да је била повлашћена при куповини наоружања од фабрике Kрушик у односу на државно предузеће Југоимпорт СДПР.

Документ који доказује везу оца Небојше Стефановића са ГИМ-ом новинарима је проследио узбуњивач из Kрушика Александар Обрадовић, који је због тога ухапшен 18. септембра 2019. и најпре одведен у затвор у Београду, а онда враћен у кућни притвор, који му је укинут 18. децембра.



НИН

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *