Ваљевци на турнеји по Америци

0

(фото: Фејсбук Градац Ваљево)

Данас је из Ваљева на вишедневну турнеју по градовима Сједињених Америчких Држава отпутовао ансамбл народних игара и песама, састављен од чланова културно – уметничких друштава „Абрашевић“ и „Градац“.

Они ће до 5. марта приредити концерте у више градова САД-а, у Фениксу, Лас Вегасу, Сан Дијегу, Сан Франциску, Даласу, Хјустону, Њујорку и другим градовима. Kонцерти ће се одржати, углавном, у портама и салама тамошњих православних црквених општина.

Пред полазак, Тиосав Ниновић, председник KУД „Градац“ Ваљево, рекао нам је да је на пут кренуло тридесетак певача и играча, а да организовање турнеје, која ће коштати 3,5 милиона динара, помажу учесници, многа привредна друштва, а није изостала ни помоћ Града Ваљева и црквених општина у Америци чији ће Ваљевци бити гости.

Последњи пут фолклорни ансамбл из Ваљева боравио је на турнеји по Америци пре више од једне деценије, али је зато стигао четири пута до сада да одржи турнеју по градовима у Аустралији.

На програму су српске народне песме и игре, али и песме и игре са других простора бивше Југославије. Ваљевци са нестрпљењем очекују сусрет са тамошњом публиком којој долазак Срба из матице увек много значи и дуго остаје у сећању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kолубарски Инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *