КАКО НАПРЕДЊАЦИ ТРОШЕ НАШЕ ПАРЕ! Бахати син Томислава Николића баца 14 милиона за шљаштећу фонтану!

0

Радомир Николић (Фото: Јутјуб)

Град Крагујевац с Радомиром Николићем на челу одлучио је да искешира готово 14 милиона динара за реконструкцију једне фонтане! Иако је град годинама на ивици банкрота, с дугом који је нарастао на 35 милиона евра, решили су да уложе у обнову градске чесме, њене светлосне и водене ефекте у виду лаве, цвета и трубе (?!).

Град који предводи син бившег председника Србије и СНС Томислава Николића закључио је 17. јануара уговор вредности 11.629.460 динара (без ПДВ) са фирмама „Доминус“ из Крагујевца и ЗТС из Суботице, које су имале заједничку понуду. Из презадужене локалне касе само на то ће, дакле, отићи 13,95 милиона динара (са ПДВ) или скоро 120.000 евра.

Специјални прохтеви



Позив за подношење понуда за реконструкцију фонтане на крагујевачком Тргу народног фронта објављен је 11. децембра прошле године, а челници су имали низ специјалних прохтева – између осталог, да централни млаз воде буде до три метра висине, те да с рефлекторима дају могућност пет различитих водених слика – ефеката типа лава – воденог клобука, воденог цвета „Каликс“, водене завесе „Скру џет вајд“, високе водене трубе „ Скру џет лајт“ и воденог високог млаза „Хјуџет“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ови водени ефекти се одвијају према унапред предвиђеном програму и праћени су светлосним ефектима у боји – пише у документацији, где се још наводи да фонтана треба да има и систем заштите воде од удара ветра, као и контроле нивоа воде, али и уређаје за омекшавање воде и против алги, пумпе за дезинфекцију…

Николић ћути



Градоначелник Николић није одговорио на питање зашто су одлучили да улажу баш у реконструкцију фонтане кад град грца у дуговима.

Прочитајте још:  Иран укида визе за грађане Србије

Његов претходник и лидер Заједно за Шумадију Верољуб Стевановић тврди да је Крагујевац у „невиђеним“ дуговима и да сада има већих приоритета од фонтане.

– У граду је катастрофа, на све стране на путевима су рупе, улична светла не раде… Не ради ни градска чесма и требало би да се уради реконструкција, али је питање да ли је то тренутно приоритет. Свашта неком пада на памет да ради с туђим, државним парама. То је неодговорно понашање градске управе – наводи Стевановић.

Већ се доказали: Сауна, џакузи…

Челници Крагујевца већ годинама имају низ „занимљивих“ набавки. Издвајали су пет милиона динара за угоститељске услуге у локалном хотелу, које укључују и коришћење велнес-центра са сауном, парним купатилом и џакузијем. Дали су 4,5 милиона динара за куповину три аутомобила, 700.000 динара за „поклоне пажње“ – огледалца, кишобране, винске сетове, мајице, ешарпе, кравате…



Kurir

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *