Претресан аутомобил епископа Јоаникија!

0

Владика Јоанакије (Фото: https://www.atvbl.com/)

Режим, још увек несвестан да се народ у Црној Гори догодио и да смо се ослободили страха, на све начине покушава да заплаши нашу децу у школама, омладину на градским улицама, запослене у јавним предузећима и установама, претећи или реализујући репресивне мере. Ових дана, евидентно је и присуство разних „полицијских снага“ на улицама Пљеваља, које без идентификационих бројева, имена и других ознака, а покривених лица и под оружјем, заустављају и претресају благочестиву омладину, бивајући дрски и примењујући физичку силу. Ових потеза нису поштеђени ни наши свештеници и епископи, о чему сведочи срамотна чињеница да је претходне ноћи на граничном прелазу „Ранче“ задржан епископ будимљанско-никшићки господин Јоаникије, уз налог за претрес његовог аутомобила.

Ово је касно у суботу вече саопштио ”Пљеваљски одборза одбрану светиња”, којиконстатује да док режим из дана у дан примењује све нечасније поступке, верни народ Црне Горе се у све већем броју окупља на молебанима и литијама љубави, бранећи своје светиње, своју Цркву и своју државу.

-На овај величанствен начин, народ Црне Горе посвједочио је дубоку библијску истину да „савршена Љубав изгони страх“. Ко ради за добро и напредак, а ко „против државе“, више је него очигледно. Већ више од месец дана сведоци смо веома оптерећујућег стања у које су нашу државу Црну Гору увели вршитељи власти и деценијски режимски протагонисти, доневши антиуставни, антицивилизацијски и антицрквени „Закон топуза“ у атмосфери која је стравично подсећала на ужасну „Кристалну ноћ“. Настојећи да отму светиње које су наши преци градили и бранили и представљајући тај чин европским и демократским (а чему је дијаметрално супротан!), покушали су да, по ко зна који пут током дугог периода менталне тираније, поново поделе народ Црне Горе и да на тим „поделама“ ушићаре нове политикантске поене, рачунајући да ће тиме учврстити већ раштеловане сопствене редове. На њихово запрепаштење, а на општенародно одушевљење, на том злом путу и науму, испречио се богољубиви и благочестиви народ. Једнодушно, ових дана, сви смо стали у одбрану наших светиња – јер ово није пуко питање имовине, већ питање части, образа и достојанства, кажу из Одбора.

Прочитајте још:  Заустављени преговори о формирању власти у Подгорици

-Ових дана, преко својих режимских гласноговорника, а понегде и као „сирак тужни без нигђе никога“, архинепријатељ Црне Горе и председник владајуће партије Мило Ђукановић покушава да у свом добро познатом маниру подметне сопствена непочинства и начин рада Цркви, заборављајући да је Црква небоземна установа, а не лична или партијска прћија.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тражећи начин да своју злу и, можемо рећи, ђавољу намјру што безболније лоботомијски усади у народну главу, председник Ђукановић је себе међу Васојевићима „сврстао и међу православне хришћане“, бринући се за сопствени положај. Невероватна је лабилност његовог идентитета, као и чињеница да атеиста презнајањем постаје православан, заобишавши Свету Тајну Крштења. У складу са тим, као добри људи, домаћини и хришћани, предлажемо господину Ђукановићу да се одрекне пројекција астролога и савета гатара које „договоре кријући чине, какво ће зло коме учинити“, те да се крсти, а ми Пљевљаци ћемо му великодушно кумовати. Овом приликом изражавамо дивљење господству, храбрости, јунаштву и чојству Пљевљака, који ових дана у незапамћеном броју сведоче наше заједништво, братску и комшијску љубав, показујући да нас нико и ништа не може подијелити. Нарочито смо благодарни пљеваљској деци која су наставак школске године започела богослужењем у част Светог Саве, као и њиховим родитељима који су их исправно васпитали и научили да слиједе стопе чувених гимназијалаца и њихових професора Танасија Пејатовића и Стевана Самарџића.

Величанственим литијама и одговорним хришћанским понашањем, показујемо да волимо Цркву, али и државу, више од оних који је деценијама пустоше. И даље остајемо у нади да ће се и наша заблудела браћа и сестре „договорити сами са собом“ те изабрати да буду људи, а да ће се Пљевљаци који су изопштени и пред проклетством, јавно покајати за своја дјла усмјрена против Цркве и народа. Како ко радио, тако му Бог помогао, каже Пљеваљски одбор за одбрану светиња.

Прочитајте још:  Црногорски свештеници пуштени после информативног разговора



Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *