Након хапшења двојице сарадника: На саслушању и министарка Зорана

0

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић биће саслушана како би се видело да ли је и колико била упозната са свиме што је радио један од њених најближих сарадника ухапшени државни секретар Миодраг Поледица.

У Специјалном суду за организовани криминал у Београду јуче су више сати саслушавани Поледица и остали ухапшени у наставку истраге у афери “железница”, у којој је недавно ухапшен још један сарадник Михајловићеве, директор “Инфраструктуре железнице” Мирољуб Јевтић. Уз Поледицу, прекјуче су приведени и Бранимир Алимпић, Предраг Ћурчић, бизнисмен Зоран Станојевић и Мирко Међа. За све њих тужилаштво је затражило притвор до 30 дана.

Историја сукоба

Како Српски Телеграф сазнаје, истрага око муљања везаних за Министарство за саобраћај, грађевину и инфраструктуру ни издалека није завршена. Очекује се да ће врло брзо уследити нова хапшења, везана, пре свега, за пословање путарских предузећа.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Могло би се испоставити да је ово тек врх леденог брега. Истрага се наставља, биће сигурно још хапшења – рекао је извор близак истрази, објашњавајући да ће Михајловићева свакако морати да буде саслушана с обзиром на то да су ухапшена два њена блиска сарадника.

О овој афери јуче се разговарало и у Скупштини Србије. На седници је о Михајловићевој говорио посланик СРС и син лидера те странке Александар Шешељ, постављајући питање када ће министарка с којом његова партија има дугу историју сукоба бити ухапшена.

Бранила Поледицу

Михајловићева је у изјавама након хапшења државног секретара Поледице поручила да је на располагању државним органима. Такође, поручила је да нема ниједан разлог да верује да је тачно оно што се њему ставља на терет.

Прочитајте још:  Србија тражи помоћ од НАТО-а у сукобу са Косовом

Подсетимо, хапшење Поледице и његових сарадника само је наставак акције започете 10. јануара, када је иза решетака завршио још један Зоранин сарадник Мирољуб Јевтић. Он је у првом исказу у полицији испрва све признао, уз тврдње да је новац носио министарки и њеном мужу, а онда је напрасно променио плочу и пред тужиоцем негирао кривицу. Он је и даље у притвору, као и тада ухапшени Драгослав Бурзановић, члан Надзорног одбора привредног друштва “Ратко Митровић” из Новог Сада, као и двојица адвоката из тог града – Зоран Стојановић и Владислав Костић.



Српски Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *