Владика Јоаникије поново претресен: Није ми јасно због чега сам сумњив

0

(Фото: ФОТО : МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА)

Црногорска полиција поново је претресала возило епископа будимљанско-никшићког Јоаникија на граничном прелазу Добраково по његовом повратку у Црну Гору из Београда, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

Владика је тражио налог, на шта су му службеници полиције рекли да имају налог, који нису показали, као и да могу да му дају записник о претресу, који су и дали након дужег чекања, око 40 минута, наводи се на сајту Митрополије.

Епископ Јоаникије је рекао да су овакви поступци полиције вид притиска на свештенство да се одустане од даље борбе за верска права у Црној Гори, што заправо значи да је свако ко се бори за своја права у Црној Гори означен као непријатељ државе.




То је, додао је владика, својствено аутократији, а не демократији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Разумем да полиција треба да ради свој посао и јасно ми је да код самих полицајаца, који су вршили претрес, није било зле воље, али ми није јасно због чега сам сумњив полицији и због чега се на мени примењује ово правило Закона“, казао је епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.

У записнику који је полиција уручила стоји:

„Претресање је извршено без наредбе суда на основу Члана 33 Став 2 Закона о граничној контроли, јер постоје основи сумње о поседовању забрањених ствари које има код себе или у саобраћајном средству“.
Подсетимо, владика Јоаникије боравио је у Београду у петак, када му је у Вуковој задужбини уручена „Повеља Просвјете“, која се уручује за допринос у очувању српског идентитета и саборности српског народа.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *