У ком смо ми чабру када су Шиптари против „Мини Шенгена“

Аљбин Курти (Фото: AFP 2019 / ARMEND NIMANI)

Парадоксално је да Аљбин Курти упозорава на стварање Четврте Југославије (Мини Шенген). У ком смо ми чабру, кад корисније ствари чујемо од непријатеља него од своје елите.

Не знам колико је вас приметило да једна група српских интелектуалаца, а који важе за десничаре, патриоте и националисте, увелико ради на пројекту нове Југославије. Мини Шенген је пробни балон и кување жабе. Иако знам да ништа ново под капом небеском нема, опет се чудим и не могу да верујем.

Нови Пашићи, нови Александри Карађорђевићи, нови Цвијићи. После свега, после свих сломова и доласка до границе биолошког опстанка, они поново југославишу.Србија коначно мора да се организује као кућа. Да зна шта су њени власнички листови, међународни уговори и тапије. Власништво и принцип права дакле а не муљање испод кафанских столова.

Не чудим се политичарима. Чудим се интелектуалној елити. Али, највећи проблем српске елите је у томе што се одавно одродила од домаћинског, задружног, сеоског. Без обзира да л је национална или другосрбијанска она је салонска и не разуме како функционише домаћинска кућа.

Они никад нису правили паре, увек су их примали из буџета и шлепали су се уз некакве институте и слично.. Треба упозорити на време шта се спрема. Док сам жив и док мрдам, свом интелектуалном снагом борићу се против било какве врсте интернационализације Срба и против свих нових југословенских, словенофилских, балканских и осталих залуђивања.Александар Шаргић

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.