Луксузне дворане, базени, биоскопи… Ово су нуклеарна склоништа за богате

0

(Фото: Твитер)

Вредност једног нуклеарног склоништа се процењује на око милијарду долара. Шта све има у њему?

Kада се спомену огромне зоне за одмор, теретане, ресторани и луксузни апартмани, свима прво падају на памет хотели са пет звездица. Ипак, реч је о типичном пројекту подземног склоништа за имућне становнике света у случају избијања нуклеарног рата.

Један од таквих бункера налази се у Немачкој. Његова вредност процењује се на око милијарду долара. Луксузно склониште може да прими до 1.000 људи, а површина једног апартмана је 230 квадратних метара. Цена једног таквог потпуно опремљеног стана под земљом износи око пет милиона евра.

Још један приватни подземни комплекс апартмана који би населили милионери у случају нуклеарне претње или рата, налази се у Kанзасу (САД) и то на месту некадашњег ракетног бункера.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Склониште у Kанзасу је много мање од оног у Немачкој. Може да прими само 70 особа. Просторије су у потпуности опремљене: плазма телевизори, базени, позориште, теретана, школа, библиотека и мали хируршки кабинет, неке су од погодности којима се могу похвалити власници раскошних места под земљом.

Поред тога, бункер поседује и хидропонски врт за узгајање 70 врста воћа и поврћа, као и рибњак. Цена једног апартмана је од три до 15 милиона долара, пише Спутњик.

На месту бивше војне базе недалеко од Прага налази се још један елитни бункер, који заузима површину од 30.000 квадратних метара. Према писању листа „Мирор“, то је највећи приватни бункер за милијардере, с обзиром да може населити до 5.000 људи.

Прочитајте још:  Богати се спремају за најцрњи сценарио: Бункери у случају смака света коштају милионе

Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *