Прилепин: Усвојити закон којим је Русија недељива, али којим се може повећавати

0
прилепин

Захар Прилепин (фото: Sputnik / Vitaliy Belousov)

Треба законом прописати да је територија Русије недељива. Она се може увећавати, али никако смањивати, рекао је писац Захар Прилепин порталу „Взгљад“, коментаришући иницијативу амандмана на Устав, којим ће се забранити отуђивање територије Русије.

„Треба прописати да је од сада па заувек територија Русије недељива. Она може увећавати своју територију, али не и смањивати, пошто ниједна од држава у свету није имала толико трагичних губитака као она“, рекао је Прилепин.

„За нас, као за људе који су преживели распад СССР-а и који се суочавају са сталним цивилним и војним сукобима на рубовима империје, важно је прописати да ниједна како страна, тако ни домаћа личност не покрене питање или идеју о могућој територијалној распарчаности Русије, о могућој предаји, трговини њеним територијама“, рекао је писац и лидер партије За истину Захар Прилепин.



Он је сигуран да становници СССР-а никад не би пристали на његов распад.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Међутим, због трагичне грешке, злочина из 1991. године, ми смо изгубили огромне територије. Зато желимо једном и заувек да избегнемо такву могућност“, објаснио је саговорник.

Раније је било саопштено да је председник Русије Владимир Путин на састанку са радном групом за израду амандмана на Устав саопштио да му се допада идеја глумца и режисера Владимира Машкова да се Уставом забрани отуђивање територије земље.

Машков је изјавио раније да се плаши покушаја неких држава да се Русији одузму Курили, Крим и Калињинград.

Захар Прилепин се такође налази у радној групи за измену Устава.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *