ВИП Секјурити: Нисмо ангажовани да штитимо објекте МУП-а већ њихово окружење

Приватно обезбеђење ( YouTube/VideoDokaz)

Kонзорцијум „В.И.П. Сецуритy д.о.о.“ је саопштио да није тачно да његови запослени штите објекте Министарства унутрашњих послова Србије, „већ штите периметар објеката који се тичу паркинг-простора, улаза и излаза…, пропуштање возила, док саму унутрашњост објеката и даље чувају припадници МУП-а“.

У саопштењу се наводи да такође нису тачни наводи у медијима да се цена ангажовања „након давања Понуде конзорцијума који је учествовавао у Јавној набавци повећала за 100,00 динара пре потписивања Уговора“ с Министарством о томе.

По наводима „В.И.П. Сецуритy“, „у Уговору о јавној набавци који је потписан на основу Оквирног споразума, МУП-ов број 07 бр. 404-ЈН-335/19 од 04.12.2019. у члану 2. између осталог се дефинише и цена радног сата која износи 490,00 динара по радном сату, без обрачунатог ПДВ-а“.
У саопштењу се наводи и да „у оквиру конзорцијума послују фирме које имају вишегодишње искуство и праксу у раду с Министарствима унутрашњих послова широм Европе, који се огледају у ‘оутсоурцингу’ послова, не само у пружању услуга приватног обезбеђења.., већ се баве и пословима који по својој природи не представљају суштину полицијског посла, међу којима су издавање личних докумената, транспорт осуђеника, узимање отисака од осумњичених“.

Представници опозиције у србији су објавили да су „уговорени послови чувања објеката МУП-а са компанијама за приватно обезбеђење, међу којима је и фирма бивше саветнице министра Небојше Стефановића и бивше државне секретарке МУП-а Милене Вуковић“, који обезбеђивање наплаћују двоструко више од зараде припадника МУП-а на истим пословима, због чега постоји сумња да се ради о „корупционашком уговору“.Бета

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.