ВИП Секјурити: Нисмо ангажовани да штитимо објекте МУП-а већ њихово окружење

0

Приватно обезбеђење ( YouTube/VideoDokaz)

Kонзорцијум “В.И.П. Сецуритy д.о.о.” је саопштио да није тачно да његови запослени штите објекте Министарства унутрашњих послова Србије, “већ штите периметар објеката који се тичу паркинг-простора, улаза и излаза…, пропуштање возила, док саму унутрашњост објеката и даље чувају припадници МУП-а”.

У саопштењу се наводи да такође нису тачни наводи у медијима да се цена ангажовања “након давања Понуде конзорцијума који је учествовавао у Јавној набавци повећала за 100,00 динара пре потписивања Уговора” с Министарством о томе.

По наводима “В.И.П. Сецуритy”, “у Уговору о јавној набавци који је потписан на основу Оквирног споразума, МУП-ов број 07 бр. 404-ЈН-335/19 од 04.12.2019. у члану 2. између осталог се дефинише и цена радног сата која износи 490,00 динара по радном сату, без обрачунатог ПДВ-а”.




У саопштењу се наводи и да “у оквиру конзорцијума послују фирме које имају вишегодишње искуство и праксу у раду с Министарствима унутрашњих послова широм Европе, који се огледају у ‘оутсоурцингу’ послова, не само у пружању услуга приватног обезбеђења.., већ се баве и пословима који по својој природи не представљају суштину полицијског посла, међу којима су издавање личних докумената, транспорт осуђеника, узимање отисака од осумњичених”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Представници опозиције у србији су објавили да су “уговорени послови чувања објеката МУП-а са компанијама за приватно обезбеђење, међу којима је и фирма бивше саветнице министра Небојше Стефановића и бивше државне секретарке МУП-а Милене Вуковић”, који обезбеђивање наплаћују двоструко више од зараде припадника МУП-а на истим пословима, због чега постоји сумња да се ради о “корупционашком уговору”.

Прочитајте још:  ИЗ ГРОБНИЦА ИЗВЛАЧИО ДЕЦУ ИЗБЕЗУМЉЕНУ ОД ОРГИЈАЊА: Стручњака за СЕKТЕ проговорио о стравичним секташким ритуалима!



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *