Нутриционисти сагласни: Ово је најздравија намирница на свету, може да вам спасе живот

0

(Фото: Пиxабаy.цом)

Како бисте побољшали ваше здравље неопходна вам је само једна врста поврћа а то је – броколи. Препоручује се да се једе сирова, јер се термичком обрадом уништавају добра својства.
Ово поврће повећава концентрацију бактерија у цревима које помажу у јачању имуног система и побољшању здравља црева.

Броколи припада купусастој породици поврћа која обухвата кељ и карфиол, купус и други зелениш. Богати су витаминима, а имају мало калорија. Ово поврће се цени због корисности у борби против рака, нарочито плућа и црева.

Научници су открили да сулфорафан, компонента која садржи сумпор која оваквом поврћу даје мало горак укус, може да инхибира ензим хистон диситилас који је заслужан за напредовање ћелија рака. Мањи унос витамина К повезан је са већим ризиком од прелома костију. Само једна шоља сецканог броколија садржи 92 микрограма витамина К, много више него што је дневна потреба нашег организма за овим витамином.



Конзумирање неопходне количине витамина К побољшава стање костију тако што помаже абсорбцију калцијума и смањује избацивање калцијума преко урина. Броколи доприноси и нашим дневним потребама за калцијумом јер га у једној шољи има чак 43 милиграма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Научници са Универзитета Илиноис су желели да провере да ли броколи има исти утицај на превенцију рака јетре и болести масне јетре, која је постала поприлично честа.

Истраживање је обухватило интензивну прехрану броколијем мишева који су били изложени канцерогену, који доводи до рака јетре. Код оних мишева који су били на западњачкој исхрани и нису јели брокли, број нодула и величина рака су се повећали, док се код мишева који су јели броколи број нодула смањио, а величина се није променила.

Прочитајте још:  Амерички дерматолог саветује: Узмите лук и сирће и уклоните старачке пеге. Ево како!



Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *