Почело потписивање петиције за подизање споменика ђенералу Милану Недићу

0

Јуче, код Теразијске чесме, активисти клуба Цароставник и Србске акције,са већ препознатљивим „недићевским“ промо пултом, отпочели су овогодишњу сезону акције потписивања петиције за подизање споменика ђенералу Недићу и упознавања јавности са ликом и делом једног од најзначајнијих нововековних српских великана и владара.

Клуб Цароставник и Србска акција у јуну месецу 2017. покренули су иницијативу за подизање спомен-обележја ђенералу Милану Недићу на подручју града Београда, и то на територији градске општине Земун – у Земунском парку, који је пре 1945. године припадао породици Недић. Овакав чин био би симболичан начин на који би србска престоница и србски народ признали заслугу и величину бесмртног Ђенерала и његовог спасоносног подухвата. Услед немогућности да исти сакрију, мрзитељи и клеветници великог Милана Недића и даље папагајски понављају како је он био сарадник окупатора те због тога мора бити третиран као злочинац. Ми им на то одговарамо: констатовање чињенице да је био сарадник није довољно. Подједнако су важни одговори на питања: како је сарађивао, због чега и шта би се догодило са србским народом да те сарадње није било?



Заслуга Ђенерала јесте и у идеолошком наслеђу његове Владе народног спаса и скоро читаве тадашње србске елите која је изабрала србски пут бескомпромисне борбе и против комунизма и против капитализма. Дакле, против бољшевичке и против америчке хегемоније, које су припретиле да и са истока и са запада своје пипке прошире на балканско тло, због чега је србски народ увучен у крвави ратни обрачун и у њему изгубио процентуално највише становништва у највиталнијем животном добу, у односу на све остале европске народе.

Прочитајте још:  СВЕТОСАВСKА: На Дан побједе над нацизмом почињемо акцију прикупљања потписа за укидање санкција Русији

Иако добро знамо какав је однос актуелних властодржаца према лику и делу ђенерала Недића, ми покрећемо ову петицију са вером да ће једног дана њен захтев бити усвојен, те да ће Ђенерал добити споменик у србској престоници. То би била манифестација суштинске рехабилитације, која значи скидање љаге са Ђенерловог имена и дела, те престанак блаћења овог див-јунака од стране комунистичких и мондијалистичких изрода.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ми, синови Србије, за то ћемо се борити и изборити!

Ова заједничка иницијатива до сада је покренула низ акција сакупљања потписа петиције за подизање споменика ђенаралу Милану Недићу са уличним промо пултовима, као и доста других активности на ту тему, као што су предавања, издавање и дељење брошура које афирмишу лик и дело Милана Недића итд.

Слава Милану Великом!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *