Почело потписивање петиције за подизање споменика ђенералу Милану Недићу

Јуче, код Теразијске чесме, активисти клуба Цароставник и Србске акције,са већ препознатљивим „недићевским“ промо пултом, отпочели су овогодишњу сезону акције потписивања петиције за подизање споменика ђенералу Недићу и упознавања јавности са ликом и делом једног од најзначајнијих нововековних српских великана и владара.

Клуб Цароставник и Србска акција у јуну месецу 2017. покренули су иницијативу за подизање спомен-обележја ђенералу Милану Недићу на подручју града Београда, и то на територији градске општине Земун – у Земунском парку, који је пре 1945. године припадао породици Недић. Овакав чин био би симболичан начин на који би србска престоница и србски народ признали заслугу и величину бесмртног Ђенерала и његовог спасоносног подухвата. Услед немогућности да исти сакрију, мрзитељи и клеветници великог Милана Недића и даље папагајски понављају како је он био сарадник окупатора те због тога мора бити третиран као злочинац. Ми им на то одговарамо: констатовање чињенице да је био сарадник није довољно. Подједнако су важни одговори на питања: како је сарађивао, због чега и шта би се догодило са србским народом да те сарадње није било?Заслуга Ђенерала јесте и у идеолошком наслеђу његове Владе народног спаса и скоро читаве тадашње србске елите која је изабрала србски пут бескомпромисне борбе и против комунизма и против капитализма. Дакле, против бољшевичке и против америчке хегемоније, које су припретиле да и са истока и са запада своје пипке прошире на балканско тло, због чега је србски народ увучен у крвави ратни обрачун и у њему изгубио процентуално највише становништва у највиталнијем животном добу, у односу на све остале европске народе.

Иако добро знамо какав је однос актуелних властодржаца према лику и делу ђенерала Недића, ми покрећемо ову петицију са вером да ће једног дана њен захтев бити усвојен, те да ће Ђенерал добити споменик у србској престоници. То би била манифестација суштинске рехабилитације, која значи скидање љаге са Ђенерловог имена и дела, те престанак блаћења овог див-јунака од стране комунистичких и мондијалистичких изрода.

Ми, синови Србије, за то ћемо се борити и изборити!

Ова заједничка иницијатива до сада је покренула низ акција сакупљања потписа петиције за подизање споменика ђенаралу Милану Недићу са уличним промо пултовима, као и доста других активности на ту тему, као што су предавања, издавање и дељење брошура које афирмишу лик и дело Милана Недића итд.

Слава Милану Великом!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.