Амфилохије је још пре скоро две деценије испланирао уједињену аутокефалну цркву у Црној Гори

0

Митрополит Амфилохије (Фото: Ин4с)

Иако је за последњих неколико седмица, више пута изјавио да је Митрополија црногорска аутофелна, а затим порицао и оптуживао да су му речи изведене из контекста, према најновијим сазнањима чини се да митрополит Амфилохије је тачно знао шта говори и у ком тренутку.

У члнаку објављеном још пре 12 година, а који је објавила новинска агенција Танјуг стоји изјава тадашњег подпредседника Демократске партије социјалиста Светозара Маровића који јасно каже да се већ договорио са митрополитом Амфилохијем о стварању уједињене српско црногорске аутокефалне цркве на чијем челу би био управо митрополит Амфилохије.

Маровић у чланку подсећа да у СПЦ у Црној Гори иду и Срби и Црногорци, па је стога потребно направити компромис уједињења:

“Имам информацију, коју ми је дао митрополит Амфилохије, да је на Синоду већ раније донета одлука да се Црква код нас зове Павославна црква у Црној Гори и да је на челу те цркве црногорско-приморска митрополија, без иједног националног обележја”, навео је Маровић.

Интегрални чланак можете прочитати на овом линку

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска ТВ

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *