Kолико зарађују лекари у Немачкој

0

Платформа Медихеад лекарима поручује следеће: “Платформа је за вас потпуно бесплатна”. Још боље: “Ми плаћамо за то да ви преко нас нађете посао”!

Та платформа је објавила графику бруто плата лекара у Немачкој и по појединим њеним покрајинама.

Према том приказу медијална бруто плата лекара у Немачкој је 6.259 евра месечно. Значу да половина лекара у Немачкој има толику бруто плату или нижу од ње.

Приказује се такође и квартална плата лекара. Она у Немачкој износи 9.765 евра. То значи да 75 одсто лекара има ту или плату нижу од те.

Највећу кварталну плату имају лекари у покрајини Сацхсен – Анхалт и она износи 13.809 евра бруто. Медијална плата у тој покрајини је 6.027 евра месечно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

­

Kао што се на овом графичком приказу види, најниже су плате лекара у источним покрајинама. Најнижа квартална плата лекара је у покрајини Мекленбург – Ворпоммерн и износи 6.867 евра бруто. То значи да у тој покрајини 75 одсто лекара има толику или мању плату од те.

Најнижа је медијална плата у Саксонији и износи 5.078 евра бруто. Значи да у тој покрајини половина лекара зарађује толико или мање од тога.

Андрија Матић/Економске Вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *