СРБИЈА ЈЕ БУДНА: У Неготину петиција против насељавања миграната! ОДЛИЧАН ОДЗИВ ГРАЂАНА…

0

Мигранти (Фото: Printscreen/Youtube)

Иако вест о доласку преко 2.000 миграната у општину Неготин није званично потврђена почело је прикупљање потписа против организованог прихватања и пријема економских миграната, а грађани се води принципом боље спречити него лечити.

Петицију је до сада потписало више стотина људи, а само у прва два сата њих 400. Интересовање је велико како истиче Владимир Живковић, угоститељ из Неготина. Петиција је, каже он, грађанска иницијатива и нема политичког обележја.

„Веома је добар одзив, изнад очекивања. Постоје сазнања из општине и полиције да ће овде населити мигранте. Већ почињу радови у понедељак. Фирма из Бора се јавила која ће да изводи радове у оквиру санитарних чворова, електричне инсталације. Већ су кревети намештени. Постоје сазнања да ће из Дома иселити децу са посебним потребама и уселити децу миграната и њихове мајке, а мушкарце у касарну“, тврди Живковић.

На друштвеним мрежама се ових дана масовно шерују разни текстови о насељавању миграната у старе касарне и у напуштена сеоска домаћинства у општинама Велико Градиште и Жабаре, које наводно треба да приме 800, односно 1.000 миграната.

Локална власт оптужена да затрашује грађане

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У међувремену, председник општине Велико Градиште, Драган Милић пориче писања локалних портала, као и председник Општине Жабари, Јован Лукић који је поднео и кривичне пријаве због кривичног дела изазивања панике и нереда, иако се изазивање панике односи на оне сличајеве када је неко спречио спровођење одлуке државних органа, а уколико није било такве одлуке да се мигранти населе, онда нема ни основа за пријаву.

На које све начине НВО сектор учи мигранте да лажу како су им куће спаљене у Сирији, да одглуме приче о убијеним члановима породице како би лакше дошли до азила, можете видети у следећем снимку:

Прочитајте још:  Вучић снимљен како обећава мигрантима држављанство и радна места! (видео)

Извор: Дневна Газета/Нгпортал. рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *