Корона “ПОБЕГЛА” из лабораторије надомак пијаце у Вухану? Најновија “теорија завере” о настанку смртоносног вируса кружи Француском

0

(Фото АП)

Једна од “теорија завере” које круже француским друштвеним мрежама, али и озбиљним медијским простором ове земље, каже да је вирус корона побегао научницима из лабораторије и да за то највећу кривицу сносе Французи и Кинези!

Наиме, заједничка француско-кинеска лабораторије “П4” која се бави патогеним истраживањима високе четврте класе, удаљена је од пијаце у Вухану, где је све започело, свега 280 метара! Ово је навело један део јавности да закључи како у тој чудној подударности “има нечега”.

Гласине које су се пробиле до јавности говоре о зараженим слепим мишевима које су из лабораторије износили запослени да их продају на пијаци, не би ли тако мало допунили месечне приходе! Вирус је, према овој теорији, са слепих мишева најпре прешао на љускавце, односно панголине, а са њих на човека. Епидемија је, тако, по овој верзији, резултат људске грешке, намерне или несвесне.



Велики број француских медија преноси ових дана те гласине, покушавајући да их оповргне научним објашњењима. Тако је познати француски истраживач Фредерик Кек скренуо пажњу да “теорије завере” нису ништа ново и да се појављују сваки пут када се јави и неки нови вирус. Он истиче да вируси настају у природи, а не у лабораторијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

– Веома би било тешко фабриковати вирус, а још теже пустити га, а да не будете прва жртва – поручио је Кек.

Двојица кинеских професора, Ботао Ксијао из Гванџуа и Леи Ксијао из Вухана, такође су изашли с теоријом да је “могуће да је корона вирус пореклом из лабораторије у Вухану”.

Прочитајте још:  Примио 10 вакцина у једном дану, власти покренуле истрагу

Да би поткрепили ту теорију, навели су да 13 случајева оболелих, од првих 41, није имало везе с пијацом у овом граду. Други стручњаци то оповргавају, истичући између осталог да су истраживања на слепим мишевима, о којима се говори, вршена још пре седам година.



Горан Чворовић / Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *