Италија потпуно БЛОКИРА градове с корона вирусом: У ИЗОЛАЦИЈИ 10 градова

0

(Фото: АП)

Број заражених коронавирусом у Италији порастао је на 76, а највише случајева, чак 46, забележено је у северној регији Ломбардија.

Како преноси Си-Ен-Ен, још 12 случајева регистровано је у североистиочној покрајини Венето, три у Риму, а један у северозападној регији Пијемонт.

Међу 62 забележена случаја су и две особе које су преминуле од последица овог вируса.

Реч је о 78-годишњем мушкарцу из Венета и 77-годишњој жени из Ломбардије.

Како је раније пренео АП, у више од 10 градова у Ломбардији и Венету на недељу дана биће затворене све школе, продавнице и ресторани због ширења коронавируса у тој земљи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Рим је јуче стигло 19 италијанских држављана који су протекле две недеље провели у карантину на крузеру Дајмонд принцес, усидреном код јапанске луке Јокохама.



Они су пребачени у војну базу Чекињола, где ће у изолацији провести још две недеље.

БЛОКИРАЈУ ГРАДОВЕ

Због наглог пораста броја људи заражених коронавирусом, италијанска влада одлучила је да блокира приступ градовима и општинама у којима има највише заражених у регионима Ломбардији и Венету, преносе италијански медији.

Тако ће се у својеврсној изолацији наћи десет градова и општина у Ломбардији, где живи 50.000 људи, као и градић Во” са 3.000 становника у региону Венето.

“Желимо да изолујемо заразу колико је год то могуће унутар одређеног подручја”, изјавио је министар здравства Роберто Сперанца након хитног састанка владиног кабинета који је одржан у суботу у Риму.

Број заражених коронавирусом у Италији порастао је у међувремену на 76 особа, укључујући двоје умрлих. Светска здравствена организација (СЗО) објавила је да Италија има највише заражених коронавирусом у Европи

Прочитајте још:  ХАОС У ЛОНДОНУ: Народ устао против карантина, више од 100 ухапшених (ВИДЕО)

У Немачкој је забележено 16 случајева, у Францускај 12, од којих је један умро, те у Великој Британији три случаја.

Премијер Ђузепе Конте изјавио је да ће полиција надзирати ситуацију, односно да ће полицајци спречавати људе да улазе или излазе из градова који су под изолацијом. Уколико буде потребно помоћи ће и војска. “Циљ је заштити здравље Италијана”, казао је Конте.



Италијанска влада отказала је сва спортска такмичења која су требала да буду одржана у недељу у Ломбардији и Венету, што значи да се неће одиграти и неке утакмице италијанског фудбалског првенства, Интер – Сампдориа, као и Верона – Каљари.

И пре хитног састанка владиног кабинета, локалне власти у северним италијанским регионима с највише заражених, Ломбардији и Венету, затвориле су школе и забраниле јавна догађања.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *