“Тражити од Сарајева да одустане од ископавања српских гробова!”

0
линта

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта изјавио је да је важно да Министарство спољних послова Србије упути протест надлежнима у Сарајеву и тражи да одустану од скандалозне и антицивилизацијске намере уклањања посмртних остатака Срба.

Линта је напоменуо да власти у Сарајеву најављују доношење скандалозног закона на основу којег намеравају да ископају посмртне остатке око 13.000 давно умрлих Срба и пренесу их у костурницу за спаљивање.

– Кантонална власт, као разлог, наводи чињеницу да се гробно место или гробница могу прекопати 10 година после сахране у случају да се за њих не плаћа новчана накнада или се не одржавају – рекао је Линта.




Он је указао на чињеницу, која се не сме заборавити, да је из Сарајева током и после рата протерано више од 150.000 Срба, који сада живе у Српској, Србији и широм света, те да многи од њих не знају за ову намеру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Линта је навео да је после протеривања и убијања Срба, уништавања и отимања српске имовине на ред дошло и уништавање српских гробова.

Према његовим речима, кантонална власт у Сарајеву хоће да избрише све трагове постојања Срба у овом граду, а крајњи циљ је да се пошаље шовинистичка порука како Срби никада ту нису ни живели.

– На тај начин настоје додатно промовисати најбезочније измишљотине да су Срби извршили агресију на БиХ и да су чинили масовне злочине и геноцид над Бошњацима – рекао је Линта.

Он је истакао да је врхунско лицемерје слушати изјаве бошњачких политичара како је Сарајево тобоже мултиетнички град у којме се поштују права свих њених грађана, саопштено је из Савеза Срба из региона.

Прочитајте још:  Авион из Загреба није оштећен из ватреног оружја



Срна

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *