ОВАKО СЕ СРПСKИ СЕЉАK БОРИ ПРОТИВ ВИРУСА: Бели лук, врућа ракија, сланина и вунене чарапе наш су панцир!

0

(Фото: RINA)

Kорона вирус је пред вратима, а грађани у западној Србији нису у страху јер, како кажу, преживели су толико тога па је ова зараза о којој бруји читав свет за њих “мачији кашаљ”.

Иако стручњаци кажу да у овом случају не помаже, Шумадинци ипак остају верни народној медицини и рецептима који су стари и по неколико векова. Милорад Танасковић је у осмој деценији живота, али се не плаши короне јер има свој устаљени ритам кад је у питању одбрана од вируса.

“Можда доктори кажу да то не помаже, али бели лук, врућа ракија и сланина одувек су наш панцир, зато смо ми овако румени и здрави. Не плашимо се да ће било какав вирус из те далеке Kине стићи у наше село, па овде и гости једва да дођу”, прича кроз осмех Милорад из Драгачева за РИНУ.



И док најстарији Драгачевци не страхују од вируса, јер нити где иду, нити им ко долази, најплашљивији јесу становници великих градова који су у свакодновној инетеракцији са великим бројем људи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Све време читам информације које нам стижу из иностанства и морам признати да се помало плашим. Набавила сам маске за породицу, редовно перемо руке и проветравамо просторије. Мада, искрено се надам да ће нас та фамозна корона заобићи”, каже Нада Јовановић из Чачка.

А ако на овај вирус бели лук, мед и вунене чарапе немају никакав утицај, Срби увек могу да се осврну и на још неке начине превентиве, а то је она стара народна “далеко било, помери се са места”, ако ништа друго – можда то помогне.

Прочитајте још:  За 5 дана до 5 кг мање: Дијета на бази сувог воћа и вина

Рина



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *