ОВАKО СЕ СРПСKИ СЕЉАK БОРИ ПРОТИВ ВИРУСА: Бели лук, врућа ракија, сланина и вунене чарапе наш су панцир!

(Фото: RINA)

Kорона вирус је пред вратима, а грађани у западној Србији нису у страху јер, како кажу, преживели су толико тога па је ова зараза о којој бруји читав свет за њих „мачији кашаљ“.

Иако стручњаци кажу да у овом случају не помаже, Шумадинци ипак остају верни народној медицини и рецептима који су стари и по неколико векова. Милорад Танасковић је у осмој деценији живота, али се не плаши короне јер има свој устаљени ритам кад је у питању одбрана од вируса.

“Можда доктори кажу да то не помаже, али бели лук, врућа ракија и сланина одувек су наш панцир, зато смо ми овако румени и здрави. Не плашимо се да ће било какав вирус из те далеке Kине стићи у наше село, па овде и гости једва да дођу”, прича кроз осмех Милорад из Драгачева за РИНУ.И док најстарији Драгачевци не страхују од вируса, јер нити где иду, нити им ко долази, најплашљивији јесу становници великих градова који су у свакодновној инетеракцији са великим бројем људи.

„Све време читам информације које нам стижу из иностанства и морам признати да се помало плашим. Набавила сам маске за породицу, редовно перемо руке и проветравамо просторије. Мада, искрено се надам да ће нас та фамозна корона заобићи”, каже Нада Јовановић из Чачка.

А ако на овај вирус бели лук, мед и вунене чарапе немају никакав утицај, Срби увек могу да се осврну и на још неке начине превентиве, а то је она стара народна “далеко било, помери се са места”, ако ништа друго – можда то помогне.

РинаПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.