Београд набавља још аутомобила од компаније повезане са СНС-ом

(Фото: Пиксибај)

Град Београд закључио је споразум о закупу возила са компанијом Ауто Чачак у власништву бизнисмена Миленка Kостића, повезаног са Српском напредном странком (СНС).

Уговор између Града и групе понуђача вредан око 20,8 милиона динара потписан је 26. фебруара, види се из обавештења објављеног на порталу јавних набавки.

Оквирни споразум закључен је са групом предузећа коју предводи Ауто Чачак као носилац посла, а чине је још компаније Порсцхе Мобилитy и Флеет Партнер.

Након оквирног споразума, појединачне уговоре о јавној набавци са овом групом понуђача закључиће ЈKП Градска чистоћа, ЈП Сава центар, позориште „Бошко Буха“, Прихватилиште за одрасла и стара лица, ПУ Раковица, Центар дечијих летовалишта и опоравилишта и Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, наводи се у одлуци о закључењу оквирног споразума.Власник Ауто Чачка Миленко Kостић је бивши шеф актуелног градоначелника Чачка из редова СНС, Милуна Тодоровића. Тодоровић је био директор Ауто Чачка до избора на функцију градоначелника 2016. године.

Још један члан СНС-а и директор Kостићевог предузећа Ауто Чачак Инжењеринг, Милијан Минић, служио је као градски већник у Чачку.

Минић је 2012. године на седницама градске владе гласао да се Ауто Чачку дозволи да изгради већи број квадрата на парцелама закупљеним од града него што је то било предвиђено условима тендера, писао је Истиномер.

У јуну 2019. Kостић је био међу званицама на прослави рођендана провладиног таблоида Информер, којој су присуствовали и премијерка Србије Ана Брнабић, власник ТВ Пинк Жељко Митровић и контроверзни бизнисмени са севера Kосова Звонко Веселиновић и Милан Радоичић, објавио је KРИK.Нова економија

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.