Афера “Асим” узбуркала политичку позорницу БиХ: Тајни снимак разоткрио малверзавције

0

Босна и Херцеговина (Фото: Deposit photos/ Tatiana53)

Начелник општине Нови Град Семир Ефендић објавио је снимак о малверзацијама у позадини унутарстраначких избора за председника Kантоналног одбора СДА Сарајево.

Главни актер на снимку који је објавио Ефендић је председник Kадровске комисије и потпредседник СДА Асим Сарајлић, преносе медији из региона.

Ефендић је на овим изборима добио 40 гласова, те је изгубио против Фикрета Превљака који је добио 59 гласова. Но, он је већ следећег дана указао на нерегуларности наводећи да је од делегата тражено да фотографишу гласачке листиће.

“На снимку се може послушати како Асим Сарајлић, председник Kадровске комисије, и потпредседник СДА, нуди запослење супруге једном од делегата како би гласао за другог кандидата. Сматрам да уз ове чињенице Асим Сарајлић не може више бити председник Kадровске комисије СДА и очекујем да органи странке након објављивања овог снимка о томе расправљају и донесу одговарајуће одлуке. Уз овакво деловање појединаца крајње су упитни и резултати саме изборне Скупштине”, навео је Ефендић на свом Фејсбук профилу.

Изетбеговић: Све ћемо испитати

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић коментарисао је снимак који је подигао прашину у његовој партији, али и широм политичке позорнице у Босни и Херцеговини.

“Све ћемо то преиспитати, сви ће сносити санкције због овога. Неће ово остати недоречено и недовршено. Дакле, комплетан процес ћемо испитати. Мислим да интегритет процеса није доведен у питање с лобирањем, али и то ћемо испитати”, рекао је Изетбеговић, алудирајући на избор предсједника Kантоналног одбора СДА.

Он је додао како је изненађен, али да је ипак био упознат с “претеривањем у поделама и превише острашћености”.

Прочитајте још:  Милова конференција: Разбибрига за идиоте!

“Па и тај човек који је то тражио за своју супругу, који је намерно дошао да снима те ствари, то није уреду. Све је то требало раније пријавити руководству СДА”, рекао је Изетбеговић.

Џаферовић: Осуђујем незаконитости на снимку, али и начин настанка снимка
Члан Председништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић коментарисао је аферу “Асим” рекавши да се Странка демократске акције већ огласила саопштењем и да је све јасно.

“СДА је реаговала и одредила правац својих активности. СДА осуђује све евентуалне незаконитости и манипулације које су везане за садржај снимка, те начин настанка и мотиве настанка снимка”, рекао је Џаферовић.

Kомшић: Чуо сам далеко горе ствари

“Оно што сам видио, чуо и прочитао за људе у политици није ништа ново. Чуо сам ја далеко горих ствари од овога поготово, например у ДФ-у и шта се све радило, али не бих сад о тим детаљима и оптуживао људе, а немам конкретне доказе. Мада знам шта се дешавало, како су се паре нудиле заступницима, да наспусте…Нажалост, то је уобичајена пракса у нашем политичком животу, није то ништа што људи који се баве политиком нису већ виђели или чули или доживели”, рекао је председавајући Председништва БиХ Kомшић.



KLIX.BA, AVAZ.BA

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *