Пољска запретила мигрантима: Ако приђете граници – пуцаћемо

0

Азиланти у Београду (Фото: В. Веизовић)

Пољска неће толерисати криминалне упаде, нити насиље на својим границама – категорички је поручио преставник владајуће странке Закона и правде.

Доминик Таржински, члан владајуће пољске странке и представник Европског парламента, упутио је директну поруку илегалним имигрантима током интервјуа за Тхе Неwсмакерс.

Имам поруку за све илегалне мигранте. Ако не желите бити одбијени, ако не желите да будете ухапшењ, ако не желите да будете упуцани, не долазите на наше границе.

Не долазите на Пољску границу и бићете сигурни. Нисмо ми, нити је наша полиција та која је дошла да вас пребије, да вас одбије или да вас ухапси. Ви сте ти који покушавате кршити закон наше земље.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пракса коришћења ватреног оружја на границама није ништа ново и постојала је деценијама на Европском континенту, како би одвраћала трговину људима и шверцовање наркотицима.

Ипак ово је први пута да представници власти у некој чланици ЕУ отворено упозоравају мигранте, да ће тај вид силе бити употребљен. Пољска је од почетка мигрантске криза затворила границе, а протеклих година нису имали веће инциденте са имигрантима.

Пољска је такође једна од чланица ЕУ која није имала проблеме са тероризмом, а наталитет у тој земљи је у узлазној путањи тако да немају проблем са мањом радне снаге.




Дневна газета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *