Тачи и Вучић на састанку у Белој кући

0

Хашим Тачи и Александар Вучић

У Белој кући у Вашингтону састали су се председници Kосова и Србије, Хашим Тачи (Хасхим Тхаци) и Александар Вучић.

За сада није јасно у ком формату се састају, али је раније најављено да је председник Србије требао да се састане са саветником за националну безбедност Робертом О’ Брајаном (О’Бриен).

Оба председника налазе се у одвојеним посетама Сједињеним Државама.

Амерички званичници позивају окупиране територије да укине таксе уведене у новембру 2018. на робу из Србије и Босне и Херцеговине, док је Београд позван на окончање кампање за повлачење признања независности окупираних територије.

За мање од месец дана, Сједињене Државе су обезбедиле два споразума између страна о успостављању авио-компаније те железнице и изградњи аутопута између двеју земаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сједињене Државе инсистирају на уклањању таксе од 100 одсто како би се наставио дијалог са Србијом.

С друге стране, косовски премијер Аљбин Kурти (Албин) најавио је да ће уклањање таксе почети 15. марта, најпре за сировину, а потом од 1. априла о за све остале производе уколико Србија прекине кампању против независности Kосова и почне уклањање трговинских баријера према окупираним територијама.

Специјални изасланик америчког председника Доналда Трампа (Трумп) за преговоре Ричард Гренел (Рицхард Гренелл) изјаснио се да је САД против делимичног укидања таксе, већ да захтева потпуно укидање.

Слободна европа

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *