Каква црква такви и монаси: Распоп Мираш Дедеић замонашио алкоса и женскароша!

0

Чега се паметан стиди… Дедеић, митрополит самопроглашене ЦПЦ, дао чин Стевану Kонстантиновићу, који је јавно за себе говорио да је атеиста, алкохоличар, лош муж и љубитељ забаве

Митрополит непризнате Црногорске православне цркве (ЦПЦ) Мираш Дедеић замонашио је универзитетског професора Стевана Kонстантиновића, човека који себе описује као алкохоличара и женскароша. Он је произведен у чин ипођакона!

Kонстантиновић је, наиме, познат као скандал-мајстор, те је својевремено јавно за себе говорио да је атеиста, периодични алкохоличар, лош муж и љубитељ забаве и жена, непоуздан…




Брише трагове

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је себе на тај начин описивао на свом Фејсбук профилу, где је писао и о својим сексуалним фантазијама и томе како шпанску певачицу Бебе „замишља у крилу“. У међувремену је новоименовани ипођакон ове објаве одлучио да обрише. – У цркви преподобнога Ивана Црнојевића на Цетињу, на литургији, његова светост архиепископ цетињски и митрополит црногорски Михаило са свештенством и монаштвом Црногорске православне цркве замонашио је универзитетског професора, доктора Стевана Kонстантиновића, и произвео га у чин ипођакона – саопштено је из ЦПЦ Мираша Дедеића.

Протојереј-ставрофор Димитрије Kалезић каже да је ЦПЦ и овим примером показала какве безбожнике окупља у своје редове. – То је пропала ствар пре него што је настала. Kо је Мираша рукоположио, па он је рашчињен… Баш је тога нашао, врло квалификован, све наопаке ствари ради. То је антивера, безбожје и антибожје. Српска православна црква тај неморал треба да игнорише. Било шта да кажем дао бих им на важности, остављам их ван пажње. Стари монаси и отац Тадеј су лепо говорили да је најинтелигентније биће после Бога сатана, глупога ђавола нема, памет коју добије он директно злоупотребљава, ово је на том каналу размишљања и деловања – наводи Kалезић.

Прочитајте још:  Бајден укинуо забрану трансродним особама да служе у војсци

Ипак примењују закон

Истовремено, државни органи Црне Горе су, упркос противљењу бројних грађана и масовним протестним литијама, кренули у примену срамног Закона о слободи вероисповести. Не чекајући најављени дијалог правних тимова Митрополије црногорско-приморске и владе Црне Горе на тему спорних делова закона који дискриминишу СПЦ, Управи за имовину почела је да стиже документација о статусу верских објеката у Даниловграду, Никшићу и Гусињу. Ови акти тичу се манастира Острог и Ждребаоник, као и других храмова и добара.



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *