Локални функционер ангажовао рођака да проверава општинске финансије

0

(Фото: CC0 / Pixabay)

Бивши начелник општинске управе Kоцељева Владимир Бојић закључивао је уговоре о ревизији општинског буџета са компанијом свог рођака, утврдила је Агенција за борбу против корупције.

Агенција је одлучила да је Бојић поступио супротно Закону о Агенцији за борбу против корупције јер је током вршења функције склапао уговоре са компанијом „Бојић ревизија“ д.о.о. из Шапца, чији је власник и заступник његов рођак Драган Бојић.

Kако се види из решења Агенције, Владимир Бојић је са рођаковом фирмом склопио уговоре о ревизији финансијских извештаја општине Kоцељева у вредности од укупно 1,3 милион динара.

Спорни уговори закључени су за 2011. годину у износу од 285.000 динара, за 2014. у износу од 348.000, за 2015. у износу од 355.000 и за 2016. годину у износу од 315.000 динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бојић није обавестио Агенцију за борбу против корупције о сукобу интереса који је имао у тим ситуацијама, додаје се у решењу.

Он више није на функцији начелника општинске управе, па му је Агенција изрекла меру јавног објављивања одлуке о повреди закона.



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *