Сиријски ПВО одбио два ракетна напада изнад Хомса

0
сирију

(Фото: Epa, ATEF SAFADI)

Противваздушна одбрана сиријске војске одбила је ваздушни напад изнад Хомса, јавила је телевизија Сирије.

Како је јавио радио „Шам ФМ“, снаге ПВО су обориле 12 ракета изнад западне провинције Хомс.

Агенција САНА је саопштила да су напади одбијени у провинцији Кунејтра, на југозападу земље. По њиховим информацијама које су добили из војних извора, у 00:30 по локалног времена сиријска војска је забележила покретање израелске авијација у правцу либијског града Сајда. То је омогућило да се успешно пресретну и униште ракете које лансиране по сиријским објектима.



Израелска окупација Голана и Западне обале

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Голанска висораван је до 1967. била део Сирије. Током Шестодневног рата израелске трупе су окупирале ову територију, а 1981. године су је једнострано анексирале. Припадност планинске висоравни сматра се главним субјектом израелско-сиријског сукоба, а пре почетка грађанског рата у Сирији постојали су покушаји да се он реши. Уједињене нације сматрају ове територије окупираним.

Јеврејска насеља на Западној обали реке Јордан, које Израел назива Јудеја и Самарија, појавила су се након што је Израел победио у Шестодневном рату 1967. године. Насеља се не сматрају делом Израела ни у смислу међународног, па чак ни унутрашњег закона, за разлику од Источног Јерусалима или Голанске висоравни. УН сматра ове територије окупираним.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *