Пријатељ оболелог из Суботице хоће да се прегледа, наишао на “глуве телефоне”

0

(Фото: Depositphotos, pressmaster)

Први случај коронавируса у Србији регистрован је 43-годишњег Суботичанина који је боравио у више наврата у Будимпешти. Он је смештен у изолацију у болници у Суботици где су за Н1 рекли да су од Министарства здравља да о томе говоре, те да немају ништа ново да кажу у односу на оно што је ресорни министар Златибор Лончар саопштио јутрос на конференцији за новинаре.

Екипи ТВ Н1 је, међутим, испред суботичке болнице пришао човек који се представио као пријатељ и пословни партнер оболелог, и који ја са њим пре 15-ак дана наводно био у контакту.




Kаже да је од јутрос, откад је чуо информацију да је његов пријатељ оболео, кренуо да зове редом лекаре – најпре болницу, затим епидемиолога на ког су га упутили, па и само Министарство здравља – како би сазнао да ли треба да се прегледа.

Тврди да је добијао одговоре да нису надлежни, и да су га упућивали на друге људе, на крају на Санитарну инспекцију у Суботици где се нико није јављао на телефон. Због тога је, како каже, дошао сам у болницу како би знао шта му је чинити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, министар Лончар изјавио је јутрос да су узете анализе свих особа које су биле у контакту са пацијентом из Суботице, и да се њихови резултати очекују у току дана.

Епидемиолог Предраг Kон тада је рекао да ће бити ангажоване епидемиолошке службе која ће детаљно анализирати људе који су били у контакту са оболелим, и да ће они бити или под надзором или у карантину.

Прочитајте још:  ШОК ПОСЛЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ: Четвртини људи који су прележали корону после пола године појавио се нови симптом!



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *