Узбињивач из Kрушика: Афере као да су угашене на дугме

0
крушик

(Фото: Фабрика Крушик)

Узбињивач из Kрушика, Александар Обрадовић, каже да му је нејасно зашто се у медијима више не говори о аферама из те фабрике оружја и другим темама које су потресле јавност у Србији.

„Остало ми је мало нејасно како су ођедном све афере нестале, као да су угашене на дугме. Нема више приче око Јовањице, нема више спомињања дешавања у наменској индустрији, погибије госпође у Дољевцу, плагијата”, рекао је Обрадовић за Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС).

Kазао је да је одлучио да се мање појављује у медијима јер је све што има да каже о теми Kрушик већ рекао, док Више јавно тужилаштво и даље истражује његов случај.



Обрадовић у разговору за ЦИНС каже је од пријатеља, такође радника Kрушика, чуо је да су формиране интерне комисије у фабрици.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Једна испитује да ли у тој документацији има неких техничких карактеристика на основу којих би нека страна, која је добила та документа, могла да направи не знам шта, неку бомбу, мину, што је једна ноторна глупост и друга која испитује економску страну, да ли су оне чињенице које су се појавиле у јавности исправне”, наводи Обрадовић.

Према Обрадовићевим речима, у последња два, три месеца утихнуле су и прозивке премијерке и председника државе, док је, с друге стране, у јавност испливало да је ситуација у Kрушику лоша.

„Радницима је почела да касни плата, сад су многи синдикати коначно смогли снаге да јавно нешто кажу, каква је ситуација. Све је више оних који ми прилазе на улици. По двоје, троје људи дневно када прошетам приђе и, да кажем, честита”.

Прочитајте још:  Број несталих у Србији званично непознат

Радник Kрушика Александар Обрадовић био је извор истраживачким новинарима који су објавили доказе о малверзацијама у тој државној фабрици наоружања.



Документа која је доставио Обрадовић доказала су, измађу осталог, везу оца Небојше Стефановића са компанијом ГИМ, и повлашћеност те компаније приликом куповине наоружања.

Обрадовић је ухапшен 18. септембра 2019- године и смештен у кућни притвор, али је убрзо пребачен у затвор у Београду, под оптжбом да је одао службену тајну.

Након што је у затвору провео око две седмице, 14. октобра враћен је у кућни притвор, који му је укинут 18. децембра. Поступак против њега за одавање службене тајне и даље се води.



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *