Америка шаље војску у део Њујорка с великим бројем заражених

0

Гувернер америчке државе Њујорк Ендру Куомо (Фото Бета/АП)

Гувернер америчке државе Њујорк објавио је да шаље Националну гарду у Њу Рошел у северном предграђу Њујорка, где је епицентар епидемије коронавируса у тој држави.

Гувернер Ендру Куомо рекао је да ће припадници Националне гарде бити послати у изоловану зону, у круг пречника 1,6 километара са 80.000 становника где ће бити задужени да снабдевају становнике и дезинфикују школе.

Према новим подацима које је Куомо објавио преко Твитера округ Весчестер где се налази Њу Рошел, за сада има 108 потврђених случајева коронавируса од укупно 173 у целој држави Њујорк.

„То је јединствено у САД, нигде другде то нисмо видели, има два пута више случајева у Њу Рошелу него у граду Њујорку, то је феномен”, рекао је Куомо на конференцији за новинаре, преноси Бета.

Рекао је да је то драстична мера али да је то највећи извор заразе коронавирусом у земљи и да се буквално ради о питању живота или смрти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Гувернер је рекао да ће школе у тој изолованој зони бити затворене на две недеље од четвртка, као и верска места и друга места окупљања. Продавнице ће остати отворене и никакав општи карантин није проглашен.

У средишту изоловане зоне налази се синагога која је изгледа имала централну улогу у ширењу коронавируса.

Епидемија је званично почела у том предграђу почетком прошле недеље када је потврђен први случај код адвоката који ради на Менхетну и који посећује ту синагогу. Он је хоспитализован у критичном стању.

Поред Њујорка други велики епицентар епидемије у САД је у Сијетлу, у држави Вашингтон на западу земље.

Прочитајте још:  Да ли је ЕУ способна да створи уједињене оружане снаге?

Према универзитету Џонс Хопкинс, САД које су до сада тестирале мало људи, имају потврђен 791 случај коронавируса. Умрло је 27 људи, од којих 23 у држави Вашингтон и за сада ни једна особа у држави Њу Јорк. Те цифре не укључују први смртни случај објављен данас у Њу Џерсију, како је објавио гувернер те државе која је суседна држави Њујорк.



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *