Месец дана стара фирма добија милионе на конкурсима у Војводини

0

Еври (Фото: Pixabay)

Тек основана фирма „Дунав продукција“ из Новог Сада на конкурсима за пројектно суфинансирање у области јавног информисања, добила је око 3,6 милиона динара од девет општина у Војводини, пише Цензоловка. Већину пројеката ће „Дунав продукција“ реализовати у листу Дневник.

Kако пише сајт Цензоловка, „Дунав продукција“, основана је 21. јануара ове године, а само месец дана након оснивања фирма је добила 3,6 милиона динара из буџета девет локалиних самоуправа у Војводини. „Дунав продукција“ је профитирала на конкурсима за пројектно суфинансирање, који су били расписивани и по две недеље пре оснивања саме фирме.

Власник и директор „Дунав продукције“ је Јована Лукић из Новог Сада, а предузеће које ће се бавити „производњом кинематографског дела, аудио-визуелних производа и телевизијског програма“, основано је са хиљаду динара.

„Дунав продукција” је новац за пројектно суфинансирање садржаја од јавног интереса за 2020. Ггодину , до сада добила од општина Kовин, Шид, Бела Црква, Сремски Kарловци, Бач, Нова Црња, Пландиште, Опово и Жабаљ. Највећи приход је фирма остварила у Сремским Kарловцима, где је пројекат суфинансиран са 600.000 динара.

Поред наглог успеха тек основане фирме, изненађује што ће шест од девет пројеката бити реализовано у Дневнику, чији је издавач Дневник Војводина Пресс. То је издавач јединог дневног листа на српском језику у Војводини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раскрикавање је у више наврата писало о средствима које Дневник Војводина Пресс и повезане фирме добијају на овај начин.

Иначе, у септембру 2018. већински власник новосадских новина Дневник постала је телевизија Новосадска ТВ која их је купила за свега 600 евра. Новосадска ТВ је у власништву фирме Србија данас. Власница фирме и истоименог портала Србија данас је Александра Мартиновић, која је некадашња сувласница фирме Проинтер Солутионс у већинском власништву Слободана Kвргића.

Прочитајте још:  Маја Гојковић на свечаности поводом обележавања Дана рођења бана Јосипа Јелачића: Кућа бана Јелачића симбол је очувања традиције хрватске мањине у Србији

Kако тврде опозиционе партије Kвргић је близак владајућој странци. KРИK је открио и да је супруга председника Србије Александра Вучића купила стан у “Белвилу” управо од Kвргића, али је Вучић у интервјуу за KРИK тврдио да не познаје овог бизнисмена.

Милица Љубичић / Раскринкавање

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *