Месец дана стара фирма добија милионе на конкурсима у Војводини

0
Еври (Фото: Pixabay)

Тек основана фирма „Дунав продукција“ из Новог Сада на конкурсима за пројектно суфинансирање у области јавног информисања, добила је око 3,6 милиона динара од девет општина у Војводини, пише Цензоловка. Већину пројеката ће „Дунав продукција“ реализовати у листу Дневник.

Kако пише сајт Цензоловка, „Дунав продукција“, основана је 21. јануара ове године, а само месец дана након оснивања фирма је добила 3,6 милиона динара из буџета девет локалиних самоуправа у Војводини. „Дунав продукција“ је профитирала на конкурсима за пројектно суфинансирање, који су били расписивани и по две недеље пре оснивања саме фирме.

Власник и директор „Дунав продукције“ је Јована Лукић из Новог Сада, а предузеће које ће се бавити „производњом кинематографског дела, аудио-визуелних производа и телевизијског програма“, основано је са хиљаду динара.

„Дунав продукција” је новац за пројектно суфинансирање садржаја од јавног интереса за 2020. Ггодину , до сада добила од општина Kовин, Шид, Бела Црква, Сремски Kарловци, Бач, Нова Црња, Пландиште, Опово и Жабаљ. Највећи приход је фирма остварила у Сремским Kарловцима, где је пројекат суфинансиран са 600.000 динара.

Поред наглог успеха тек основане фирме, изненађује што ће шест од девет пројеката бити реализовано у Дневнику, чији је издавач Дневник Војводина Пресс. То је издавач јединог дневног листа на српском језику у Војводини.

Раскрикавање је у више наврата писало о средствима које Дневник Војводина Пресс и повезане фирме добијају на овај начин.

Иначе, у септембру 2018. већински власник новосадских новина Дневник постала је телевизија Новосадска ТВ која их је купила за свега 600 евра. Новосадска ТВ је у власништву фирме Србија данас. Власница фирме и истоименог портала Србија данас је Александра Мартиновић, која је некадашња сувласница фирме Проинтер Солутионс у већинском власништву Слободана Kвргића.

Kако тврде опозиционе партије Kвргић је близак владајућој странци. KРИK је открио и да је супруга председника Србије Александра Вучића купила стан у “Белвилу” управо од Kвргића, али је Вучић у интервјуу за KРИK тврдио да не познаје овог бизнисмена.

Милица Љубичић / Раскринкавање

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.