Приватна школа чији је оснивач Шарчевић затворена, државне школе отворене до даљњег

(Фото: : Depositphotos/ Oksun70)

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да се морају поштовати тачно одређене процедуре у случају затварања школа, да одлуку о томе не могу да доносе директори и најавио санкције за оне директоре који су то урадили на своју руку.

„Разумем и страх и панику, али свако мора да поштује процедуре и законе, а не као што су то урадили у „Мики Петровићу Аласу“ у Београду и у гимназији у Чачку – седели увече и гледали шта да раде“, рекао је Шарчевић за Kурир.

Он је навео да му се јављала ректорка БУ да пита шта ради, које су процедуре и да никакве одлуке није доносила на своју руку.„Ту је Министарство просвете, ту су школски одбори, не могу директори тек тако да одлучују да ли ће школа бити затворена“ , рекао је Шарчевић.

Он је додао да ће, када се ситуација у вези са корона вирусом стабилизује и прође, инспекције радити и да ће сви бити санкционисани у складу са законом.
Једна друга вест дошла је до јавности у исто време када и најава кажњавања непослушних директора који на своју руку затварају школе.

Наиме, приватна основна ишкола и гимназија „Руђер Бошковић“ у Београду објавила је да обуставља наставу и прелази на он-лине наставу од понедељка.

Један од оснивача и некадашњи директор је нико други до министар Шарчевић.
Родитељи су добили обавештење путем СМС поруке да се наставља обуставља од понедељка, 16. марта и да ће се предавања одржавати онлајн.

У поруци коју су родитељи добили од управе школе наведено је да „у школи нема заражених ученика и наставника корона вирусом“.

„Школа има све неопходне ресурсе за организацију онлајн наставе. Сва упутства и информације ћете добити мејлом у понедељак, када овај облик наставе почиње са радом. Молимо вас да ученици понесу све књиге и свеске својим кућама а ученици који су одсутни то могу учинити током данашњег и сутрашњег дана од 9 до 14х. Управа школе“, наводи се у СМС поруци.Бизлајф

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.