Испаљене ракете на базу МЕЂУНАРОДНИХ СНАГА у Ираку

0

(фото: Ата Кенаре/АФП)

Војна база у којој су смештени припадници страних војних снага у Ираку била је мета ракетног напада, јавио је АФП, позивајући се на војне изворе.

Према речима неименованих извора из ирачке војске, две ракете погодиле су синоћ базу Бесмаја, која се налази јужно од ирачке престонице Багдада. У бази се налазе шпански војници, који помажу у борби коалиције против “Исламске државе”, као и снаге НАТО-а за обуку.

За сада нема детаља о потенцијалним жртвама нити о материјалној штети, јавио је “Спутњик”.



Снаге коалиције наводно су се повукле из неколико мањих база у Ираку, услед таласа ракетних напада чија је мета била међународна војска. Према саопштењу које је пренео Си-Ен-Ен, ти објекти остаће под ирачком контролом, а коалиција ће наставити да одржава свој саветодавни капацитет.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Амерички авион погодио је у четвртак, 12. марта, пет складишта оружја у Ираку која припадају снагама “Kатаиб Хезболаха”, групе коју подржава Иран. САД су ову војну формацију оптужиле за ракетни напад на Kамп Таџи у Ираку, у којем су дан раније, 11. марта, погинула двојица Американаца и један Британац.

Председник Ирака Бахрам Салих осудио је нападе САД као кршење суверенитета земље, а ирачко Министарство спољних послова позвало је 13. марта америчког изасланика у Ираку како би му уручило протестну ноту због неодобрених напада извршених на ирачкој територији.



Срна

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *