Откривено зашто неки пацијенти имају тешке симптоме коронавируса?

0

ЕПА/Даниел Дал Зеннаро

Један од првих пацијената оболелих од коронавируса у Аустралији показао је имуно реакцију на третман, што, према речима аустралијског министра здравља, представља значајан корак у истраживању и развијању вакцине против вируса ЦОВИД-19.
Вирусом корона заражено је више од 180.000 људи у свету, а умрло је 7.184, према Светској здравственој организацији.

Док се код већине оболелих болест манифестовала са средњим и слабим симптомима, и даље је 20 одсто пацијената у критичном стању. Вирус је био фаталан у један одсто случајева, пише у извештају аустралијских истраживача, преноси Ројтерс.

Док научници у свету покушавају да развију вакцину што пре, истраживачи Института за проучавање инфекција и имунитета „Питер Доерти““ у Аустралији фокусирали су се на то да сазнају што више о самом вирусу.

Анализирајући крв жене у четрдесетим годинама, открили су да имуни систем одговара на коронавирус идентично као на типични грип.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово сазнање помогло је научницима да схвате зашто се неки пацијенти опораве брзо, док други имају озбиљне респираторне проблеме.

Пратећи стање пацијенткиње и њен имуни систем, истраживачи могу да предвиде када ће се она опоравити, а ово сазнање, према речима министра здравља Грега Ханта је велики напредак.

– Истраживање је пружило могућност да се на најбржи начин прати и предвиди терапија која ће пацијенту помоћи да се успешно опорави – рекао је Хант.

Широм света фармацеутске компаније убрзано раде на тражењу вакцине и антивирусних лекова који би спречили ширење ове заразе.



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *