Зоран Миливојевић: Шта доноси живот у изолацији

0

Зоран Миливојевић (Фото: Принтскрипт)

Психотерапеут Зоран Миливојевић рекао је да околности изолације и самоизолације представљају новину у животима људи, те да је неопходно време за навикавање на такве услове живота, а да у међувремену може доћи до испољавања различитих осећања.

„Људи су навикли на одређену зону сигурности, уобичајени свакодневни, животни ритам. Међутим, када су у изолацији, осећају се као да су у затвору. То у њима буди страх, али и досаду, па могу да буду и исфрустрирани“, рекао је Миливојевић гостујући на ТВ Пинк.

На питање како би у изолацији могли да изгледају породични односи, Миливојевић је рекао да би, упркос могућим фрустрацијама, требало акцентовати позитивне ствари у породичном животу.

„Неко ко је навикао да се дружи, сада ће му представљати проблем да више времена проводи са породицом. Али када је породица на окупу и проводи више времена заједно, као сада у изолацији, то време треба искористити за јачање емотивних веза“, рекао је Миливојевић.

Он је додао и да људи који су навикли на социјалне контакте, у изолацији свакако треба да искористе могућности технологија (друштвене мреже) или да ураде нешто слично попут Италијана који су певали са балкона и тако остварили неку врсту социјалног контакта и прекратили време у изолацији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Говорећи о односу деце са родитељима у условима изолације, Миливојевић је истакао да су деца “жртва” овакве ситуације и да би родитељи то требало да имају у виду.

“Родитељи су сада у позицији да морају да преузму оне улоге које су раније делегирали другима, васпитачима, учитељима, наставницима”, рекао је Миливојевић.

Прочитајте још:  Предности увођења ваучера за куповину домаћих производа малих произвођача



Недељник

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *