Кинези, који су дошли да помогну, згрожени неодговорношћу Италијана

0

(Фото Принтскрин)

Схватите, сваки грађанин мора бити укључен у борбу против коронавируса. Саветовао бих вам да одмах зауставите све економске активности и смањите мобилност људи

Број умрлих од коронавируса у Италији премашио је број жртава у Кини, одакле се опасан ковид 19 и проширио светом. С обзиром да се тамо ситуација напокон смирује, Кина је одлучила да помогне тренутно највећем европском жаришту заразе.

Тако је северну италијанску регију Ломбардију у четвртак посетио Сун Схуопенг, потпредседник Црвеног крста Кине, који је у Милану одржао конференцију за новинаре на којој је истакао да је ситуација у Ломбардији тренутно веома слична ситуацији у Вухану од пре два месеца, епицентру коронавируса.

У Вухану се тек после месец дана строгог карантина напокон бележи тренд пада броја оболелих, а Схуопенг је приметио да Милано није толико озбиљан по питању ограничења кретања и упутио је јасан апел Италијанима.

„Овде у Милану баш и не постоји строга политика карантина: јавни превоз и даље ради, људи се и даље крећу, и даље идете на вечере и забављате се у хотелима, не носите маске… Не знам да ли уопште мислите… Схватите, сваки грађанин мора бити укључен у борбу против коронавируса. Саветовао бих вам да одмах зауставите све економске активности и смањите мобилност људи. Сви би требало да останете у кућама, људски животи су најбитнији”, рекао је Сун Схуопенг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *