“Kо прекрши изолацију биће објављено његово име и презиме и пребацићемо га у шаторски карантин”:

0
(Фотографије Министарство одбране)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да ће Kризни штаб за ванредне ситуације данас донети одлуку о максималној количини основних животних намирница и средстава за хигијену које ће се моћи купити.

“Биће прописана максимална количина коју ће појединац моћи да купи, како се не би беспотребно стварале залихе”, рекао је Вишковић после састанка највиших званичника РС.

Он је навео да РС тренутно има довољне количине основних животних намирница, али да ће путем Владе Србији кренути у набавку пшенице, уља, шећера, соли и осталих основних животних намирница.Вишковић је даље рекао да ће свим особама, које прекрше изречене мере изолације због спречавања ширења корона вируса, бити објављена имена и презимена и да ће такве особе бити упућене у шаторски карантин.

Премијер РС још је рекао да ће од Оружаних снага БиХ данас бити затражено да достави списак свих војних објеката на територији РС, који би се могли припремити за прихват оболелих, ако ескалира ситуација у вези са ширењем корона вируса.

Влада РС ће, додао је, затражити од Савета министара БиХ да се свим страним држављанима забрани улазак у БиХ.

Донета је и одлука да се од данас укида међуградски саобраћај на територији РС.

Према званичним подацима, у РС је до сада корона вирусом заражено 59 особа, а у последња два дана није било нових случајева.(Бета)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.