(Фото: ЕПА)

Млади у Немачкој одржавају „корона забаве“ и кашљу према старијим људима. Шпанац шета козу да би избегао полицијски час. Од Француске до Флориде до Аустралије, плаже су препуне сурфера, студента и других.

Њихов пркос ограничавању кретања и саветима стручњака који се боре против пандемије коронавируса довели су до строжих мера власти широм планете. У неким случајевима побуњеници се одупиру претњама полиције.

„Неки сматрају да су мали јунаци када крше правила“, рекао је француски министар унутрашњих послова Kристоф Kастанер. “Па нисте. Ви сте имбецили, а посебно претња самима себи. ”

После вишедневних избегавања забране изласка. или изласка само због неопходних ствари, Француска је у петак послала безбедносне снаге на железничке станице како би спречиле људе да путују у викендице, потенцијално преносец́и вирус у село или плаже на којима су медицинске установе мање опремљене.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Популарно париско шеталиште уз реку Сену било је затворено, а ноц́ни полицијски сат у француском медитеранском граду Ници увео је градоначелник Kристијан Естроси, иначе заражен вирусом.




“Побуњеници” против вируса се крећу од немирних тинејџера до богатих који могу путовати у своје ликсузне домове. Чак и у Италији, где је број смртних случајева од вируса надмашио оне у Kини прошле недеље, власти и даље покушавају да обуздају људе да излазе напољу на свеж ваздух, сунце и посете пријатељима како би избегли животе у 4 зида.

У јужној немачкој савезној држави Баварској, премијер Маркус Содер је приговорио да “још увек постоје корона забаве, постоје млади људи који кашљу у старије људе и вичу корона, а изнад свега, невероватни број група се формира“.

Прочитајте још:  Као 1941. Немачки ратни авиони патролирају небом изнад Пољске

Гувернер Флориде затворио је све плаже у држави након што су се на телевизији током дана појављивале слике о гужвама током пролећног распуста када је број умрлих од короне у свету премашио 13.000.

Аустралија је затворила чувену плажу Бонди у Сиднеју, након што је полицију испровоцирала слика гомиле тинејџера.

И у шпанском североисточном региону Kаталоније, полиција је објавила слику човека како шета козу на повоцу, очигледно покушавајуц́и да искористи изузетак од карантина за власнике куц́них љубимаца.



Kурир.рс/Wасхингрон Пост

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *