НБС забранила наплаћивање провизије на донације за борбу против короне

0

(Фото : Пиксибај)

Народна банка Србије (НБС) усвојила је одлуку којом се забрањује наплаћивање накнада или било којих других трошкова у платном промету приликом донирања на наменске рачуне Републике Србије, који су отворени ради пријема донација у борби против коронавируса.

“У складу с овом одлуком, банке, институције електронског новца, платне институције и ЈП ‘Пошта Србије’ не могу од корисника платних услуга наплатити накнаду за уплате и преносе на наведене рачуне, без обзира на то да ли се ове трансакције извршавају као уплата на шалтеру пружалаца платних услуга, као пренос са текућег или другог платног рачуна, или пружањем друге врсте платне услуге”, наводи се у саопштењу.



Мера се односи на директне уплате или пренос новца са рачуна, у динарима или у еврима, а НБС при извршавању тих трансакција неће наплаћивати накнаде за извшење која сама наплаћује финансијским институцијама.

Списак наменских рачуна на које се могу извршити уплате донација за борбу против епидемије коронавируса доступан је ОВДЕ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *